Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

“ÁLOMUTAZÁS” – A LISTAVEZETŐ SZOLNOK OTTHONÁBAN KEZDÜNK

A téli álomnak vége, az NB1 és NB2 után elindul a bajnoki pontokért folyó harc a harmadosztályban is. A hétvégén már az NB3-as drukkerek sem maradnak foci nélkül, a lelátóról nyomon követhetik a mérkőzések történéseit, kedvenc csapatuk játékát.

A putnoki szurkolóknak kicsit sokat kell utazniuk amennyiben élőben szeretnék látni a Koszta-legénység szolnoki vendégjátékát, de információink szerint többen is a csapattal tartanak, amit előre is köszönünk!

Nincs könnyű sorsolásunk, rögtön tavaszi nyitányként a bajnokságot vezető Szolnoki MÁV FC gárdájához látogatunk vasárnap délután. A Putnok FC vezetőedzője a minap adott interjú során elmondta, nem tulajdonít ennek túl nagy jelentőséget, hisz egyszer mindenkivel játszanunk kell.
Végeredményben a tavaszi első fordulót, azaz a bajnokság 16. fordulóját az MLSZ még az elmúlt év novemberében megrendezte, így fordulhat elő az, hogy a tabella 7. helyezettjével, a Debreceni EAC együttesével már nem játszunk. Megjegyzendő, hogy az ominózus novemberi játéknapon 1-0-ra nyertünk a hajdúságiak ellen.


KERET ÁTALAKULÁS

A vasárnapi párharc résztvevői közül egyértelműen nálunk volt nagyobb mozgás a téli átigazolási időszakban, összesen 7 játékos igazolt másik csapathoz, 4-en viszont nálunk folytatják pályafutásukat és 3 ifjúsági korú játékos pedig kettős igazolással erősíti majd a keretünket.

Átigazolás Putnok

A Szolnok kerete egyben maradt, mindössze három távozójuk és két érkezőjük volt a tél folyamán.

Átigazolás Szolnok


FELKÉSZÜLÉS

Kijelenthetjük, hogy csipkedték magukat a téli időszakban is a harmadosztályú csapatok, átlag 5-6 hetet fordítottak a megfelelő felkészülésre, a minél jobb erőnléti állapot és forma elérése érdekében. Ez alól a Szolnoki MÁV FC és a Putnok FC sem volt kivétel, mostanra mindkét gárda játékosai rajtra kész állapotba kerültek és várják a vasárnapi fellépést. A Szolnok 5, a Putnok FC 7 hivatalos felkészülési mérkőzést iktatott a programjába. Ezeken a találkozókon Simon Attiláék 2 győzelmet, 2 döntetlent és 1 vereséget könyvelhettek el, míg Zimányi Ádámék 4 győzelem mellett 3 alkalommal vesztesen hagyták el a pályát.

Edzőmeccsek-4

Edzőmeccsek-1


A TAVASZI RAJTRA VÁRVA

Koszta Péter felkészülési értékelőjét már volt módjuk megismerni, az izgalmasnak ígérkező vasárnapi derbi előtt Zimányi Ádám, a Putnok FC csapatkapitánya is elmondta gondolatait.

Zimányi Ádám2

Ez a nap is eljött, holnap elkezdődik a tavaszi idény. Egy hosszú felkészülésen van túl a csapat és ahogy Koszta Pétertől, tőled is azt kérdezném, hogy készen áll a csapat a rajtra? Mit gondolsz erről játékosszemmel?
ZIMÁNYI ÁDÁM: Hasonló dolgokat tudok mondani én is, holnap lesz az igazi megmérettetés. Abból, hogy a felkészülési mérkőzéseken milyen eredményeket ér el egy csapat azért nem indulnék ki, mert egy edzőmérkőzés teljesen más mint egy bajnoki rajt. Ezt már mindenki nagyon várja, 100 fokon ég, hogy kezdődjön el a bajnokság, bizonyíthasson a szurkolóknak és Petinek is.
Győzni megyünk Szolnokra, de tisztában vagyunk azzal, hogy a Szolnok elég komoly erőt képvisel. Szeretnénk megnehezíteni a dolgukat.
Mondhatjuk azt, hogy az edzőmeccseken nem nyújtott mindenki 100%-ot?
ZIMÁNYI ÁDÁM: Lehet ezt mondani, bár mindenki próbál 100%-os teljesítményt nyújtani az edzőmeccseken is, de azért azt tudni kell, hogy a felkészülési időszak során a csapat elég komoly terhelést kap, nem olyat mint a bajnoki meccsek közötti edzéseken. Ezen a héten és a múlt héten már frissítettünk és frissebbeknek is kell lennünk a bajnoki mérkőzésre.
Nagyszabású fiatalításon ment át a csapat a tél folyamán. Te mint csapatkapitány hogyan vélekedsz erről és mit vársz a csapattól a tavas folyamán?
ZIMÁNYI ÁDÁM: Ha visszagondolok, hogy fiatalként milyen hullámzó volt a teljesítményem, azt látom a mai fiatalokon is. Az lenne a jó, ha minél kiegyensúlyozottabb lenne a teljesítményük, mert abból lehetne profitálni a csapatnak. Vannak tehetséges fiataljaink, szerintem meg is akarják mutatni a képességeiket. Ha a kettő együtt tud érvényesülni, akkor abból mi csak nyertesen jöhetünk ki.
Miben tudsz ezeknek a fiataloknak segíteni úgy is mint csapatkapitány és úgy mint az NB2-őt is megjárt játékos?
ZIMÁNYI ÁDÁM: A tapasztalataimat el tudom mondani nekik. Tudok nekik segíteni pályán belül, pályán kívül. Nem csak én, a többi játékos is. Az, hogy ezt megfogadják vagy sem, már az Ő dolguk. Azt gondolom, hogy ha az idősebbektől látottakat a saját javukra tudják fordítani, csak rajtuk függ, hogy mennyire.

DSC_0393


TABELLA

Ennyi felvezető után ideje azt is megnézni, hogy is áll a tabella, azaz melyik csapat hányadik pozícióból várja a tavaszi folytatást.

Mint látható a Szolnok 38 megszerzett ponttal vezeti a Keleti csoportot, 2 ponttal megelőzve az ESMTK együttesét. A jászságiak mindössze 4 alkalommal veszítettek pontot a bajnokságban, 16 győzelmük mellett mindössze 2 döntetlen és 2 vereség szerepel.
A Putnok FC az 5. helyen telelt. A 29 pontja mögött 9 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség van. Érdekesség, hogy az 5 vesztes meccsünkből hármat az első három hazai meccsén szenvedte el a csapatunk.

Tabella 16. forduló


VISSZATEKINTŐ

Ősszel nagyon fájó vereséget szenvedtünk a Szolnoktól hazai pályán. A mérkőzés rövid beszámolója akkor így nézett ki:

“Az első tíz percet figyelmen kívül hagyva végig remek játékot produkált a Putnok FC. Különösen a támadójátékkal és a helyzetek kidolgozásával nem volt gond. A helyzetkihasználással már annál inkább, iszonyat mennyiségű ziccert, gólszerzési esélyt hagytunk kihasználatlanul és bár a 80. percben nagy nehezen megszereztük a vezetést, a Szolnok egy perc múlva egyenlített, a hosszabbításban pedig a győztes gólt is megszerezte. Nehezen emészthető, demoralizáló, sokkoló vereséget szenvedtünk….”

Még most is rossz érzés e sorok olvasása, de a legjobb gyógyírt egy holnapi győzelem megszerzése jelenthetné. Itt az alkalom a visszavágásra! HAJRÁ PUTNOK!!!


JÁTÉKVEZETÉS

A találkozó játékvezetője az a Lovas László lesz, akivel nagyon-nagyon régen találkozhattunk. Összesen két mérkőzést vezetett nekünk a spori még az NB2-ben. Az egyiket 2013. április 7-én, amikor 0-0-ás döntetlent játszottunk a DVSC-DEAC otthonában. A másik meccs a Cegléd-Putnok derbi volt 2012. október 20-án, melyen 3-1 arányban mi diadalmaskodtunk.
A játékvezető segítői Baghy Csaba és Kovács II. Gábor lesznek.


Már készülünk és nagyon várjuk a holnapi játékvezetői sípszót, hisz onnan indul honlapunk online közvetítése is. Az eredmény alakulásáról a facebook oldalunkon is beszámolunk.

Szolnok-Putnok M


Végül tekintsük át az NB3 17. fordulójának párosítását melyek között számos izgalmasnak ígérkező bajnoki találkozót is fellelhetünk. A Sényő füzesgyarmati vendégjátéka, de az Eger-Nyírbátor összecsapás is igazi csemege lehet. Az is kiderül a hétvégén, hogy a télen teljes ráncfelvarráson áteső Cigánd mire megy a masszív Tállya ellenében és akkor még a Debrecen-Tiszaújváros viadalról nem is beszéltünk….

Mérkőzések 17-1

A címfotón a Szolnoki MÁV FC stadion fénykép forrása: szolnokimavfc.hu

Válasz írása