Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ÁLOMBÓL VALÓSÁG: LEGYŐZTÜK AZ ÉLLOVAS SZOLNOKOT!!!

Fantasztikus sikert aratott a Putnok FC a tavaszi nyitó fordulóban!!!! Azt a Szolnokot sikerült két vállra fektetnünk hazai pályájukon, akik eddig mindössze kétszer hullajtottak pontot a Tiszaligeti Stadionban, otthonukban még veretlenek voltak!
Óriási akaraterővel, igazi csapategységgel és tudatos játékkal, a listavezető megingásait jól kihasználva győztünk teljesen megérdemelten. Az égiek talán visszaadták nekünk azt a győzelmet, amit hazai pályán be kellett volna húznunk…

Szolnok-Putnok M


TÁVOLLÉVŐK

A felkészülés során többen is elszenvedtek kisebb-nagyobb sérüléseket, Tóth Szabolcs például a bajnoki főpróbán, Debrecenben járt rosszul, de a mai találkozóra Ő is rendbe jött így majdnem fullos kerettel futhattunk neki a tavasznak. A majdnem annak szól, hogy Timkó István nem tudta vállalni a játékot hétközi sérülése miatt és nem csatlakozhatott az utazókhoz Csicsvári Milán sem, aki a novemberi talpcsonttörése miatt még egy ideig nem lesz bevethető.

A KEZDŐ TIZENEGY

Koszta Péter az edzőmérkőzéseken nyújtott teljesítmények és az egészségi állapot alapján az Egyed – Czető, Mahalek, Nyisalovits – Vajda, Tóth, Zimányi, Illés, Csirszki – Marius, Bene

Kezdő 17-1

Football-Field-Vector

DSC_0561A tavaszi első kezdő tizenegy Egyed Balázzsal és Vajda Rolanddal

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Ahogy az várható volt, a Szolnok csapata vette kézbe a mérkőzés irányítását a találkozó elejétől, amivel még nem is volt semmi gond, azzal már inkább, hogy kicsit félszegen kezdtünk játszani és hosszú távon nem lett volna kifizetődő. Amint tovább volt birtokunkban a labda rögtön biztosabbá is vált a játékunk, nőtt az önbizalmunk. Jó volt mindenesetre ezt az időszakot magunk mögött tudnunk, főleg úgy, hogy a végén a csattanót mi produkálhattuk volna. 

DSC_0562A Szolnoki MÁV FC stadionja impozáns látványt nyújt – Simon Attila vár a kezdő sípszóra

A Szolnok dominanciája nem vezetett eredményre, mert a főleg jobb oldalon végigvitt támadásaik végén hiába sikerült a védelmünk mögé kerülniük, a beadásaikat, ívelgetéseiket sikerült hatástalanítanunk. Idővel aztán felfedeztük, hogy van másik térfél is a pályán, előre lopakodtunk és érezhető volt, hogy van keresnivalónk “odaát” is.

Persze volt kockázat a támadójátékunk aktivizálásában is, hisz ezzel kicsit kinyíltunk és ezzel lehetőséget teremtettünk a fehér mezesek gyors támadóinak. Az első legnagyobb helyzet mégis a mi oldalunkon maradt ki. A 10. percben Bene Attila futott be a tizenhatoson belülre, jól is adott középre az érkező Marius elé, aki közvetlen közelről a kapu mellé perdítette a labdát. Nagy lehetőség maradt ki.

A 17. percben a Szolnok is vezetést szerezhetett volna, ha Simon Attila remek beadásából az érkező csapattárs fejesét nem védi bravúrral Egyed Balázs. A 23. percben újfent a putnoki kapus brillírozott, Szabó Richárd jól eltalált távoli eresztését a jobb ficakból szedte ki. Sajnos meg is sérült az esetnél, de így is vállalta a folytatást. A 38. percben Simon Attila pontos beadására jó ütemben érkezett Annus Árpád, de a rövidre tartó labdájára leért és megfogta Egyed Balázs! Csodás megmozdulás volt a putnoki portástól.

A félidő derekán ismét volt egy nehezebb időszak amit sikeresen átvészeltünk, de ekkor nem is a hazaiak támadójátéka jelentett gondot, sokkal inkább az a fajta nyomás amivel megpróbáltak hibára kényszeríteni minket. Nos, nem sikerült. Sikerült viszont megszereznünk a vezetést, ami minket is meglepett, a szolnokiakat pedig egyenesen sokkolta.

Az első félidő rendes játékidején túl, a 46. percben ugyanis egy előre passzolt labdával Marius tört be a tizenhatoson belülre akit hiába fogott közre három védő, csak szabálytalanul tudták megállítani. A megítélt büntetőt maga a sértett végezte el és értékesítette is ahogy azt kell!!! (0-1)

DSC_0623Marius kiharcolta és értékesítette a megítélt büntetőt
DSC_0635Nagy volt az öröm

Ezzel a lélekemelő pillanattal és a váratlan vezetés birtokában vonulhattunk az öltözőbe, a lehető legjobbkor rúgtunk gólt.

DSC_0672Szép látvány tud lenni az eredményjelző a szünet előtt is…

II. FÉLIDŐ

Olyan brutális nagy fordulat nem állt be a játékban a szünet után sem azt leszámítva, hogy a térfélcsere után a másik kapura támadhattak a csapatok. 

Mivel nem lett hatékonyabb a Szolnok játéka, a hazai kispad sokat nem tétovázott, kettős cserét hajtott végre már az 59-60. percben. Szabó Tamás helyére Nádházi Ákos, Földi Marcell helyére pedig Laczkó Milán érkezett. A vérfrissítés jól sikerült, legalábbis ezt éreztük a bőrünkön. Nagyon beszorítottak minket a jászságiak és a béklyóból nehezen szabadultunk. Jól látszott a szándékuk, magas labdákkal, ívelgetésekkel próbálkozott a fehér mezes csapat, így próbáltak a védelmünk mögé kerülni. A védőinknek hála nem jártak sikerrel, jó helyezkedéssel lefüleltek minden beadást, ívelést, de még így is akadt egy-két meleg pillanat amit átélhettünk.

DSC_0577Az elnyűhetetlen Illés Richárd rendkívül jól és hasznosan futballozott, csapatunk egyik legjobbja volt

A 73. percben aztán Csillag született a pályán! Csirszki Martin forgolódott a tizenhatos környékén, de ezt sokáig nem tűrték a védők és finoman felrúgták. A szabadrúgást a tizenhatos vonalától 2 méterre Nyisalovits Donát végezte el, de még hogy!!! Úgy kilőtte a bal felsőt a sorfal mellett, hogy sokaknak tátva maradt a szája. Nagyon szépen kivitelezett szabadrúgás, csodás gól volt. Ezt kiteheti a vitrinjébe Nyisa az biztos!

DSC_0688Micsoda Nyisa szabadrúgás góóóóóóóól
DSC_0702Ezt még Ő maga sem hitte el (nézzék csak hogy mosolyog a nem létező bajusza alatt)

Tudtuk, hogy a kétgólos vezetés ellenére meleg lesz a pite az utolsó negyedórában. Ha nem is mindent egy lapra feltéve támadtak a hazaiak, de kapkodták a lábaikat rendesen. Az igyekezet a mi legnagyobb örömünkre nem párosult eredményességgel, sőt időnként a játékuk pontosságának a rovására is ment.

Koszta Péter is kihasználta cserelehetőségeit, Katona Bence, Chifu Daniel és Takács Tamás szállt játékba Vajda Roland, Marius és Csirszki Martin helyén a 75. és 92. perc között.

A hajrában egy Karacs Dániel távoli lövést jegyezhettünk fel, de ettől is nagyobb helyzet maradt ki, amikor közvetlen közelről kvázi az üres kapuba sem tudtak betalálni a szolnokiak. A 94. percben megfogyatkozott a hazai alakulat, Nádházi Ákost azonnali pirossal kiállította a játékvezető.

Szinte a kiállítás volt az utolsó momentum, nem volt tovább, behúztuk, egy nem várt, nagyszerű győzelmet könyvelhettünk el a listavezető otthonában!!!

DSC_0657Marius Duracell elemei ma is sokáig bírták, fantasztikus munkabírással dolgozott ma is

ÖSSZEGZÉS

“Álomutazásként” aposztrofáltuk felvezető cikkünkben a Szolnok elleni nyitómérkőzést, de most már nyugodtan levehetjük az idézőjelet, valóban álomszerű volt amit ma a fiúktól láttunk. Nagy győzelem a listavezető otthonában, ahonnan ebben a szezonban még senki nem hozott el egynél több pontot!

Minek köszönhető a mai siker?

Nos annak, hogy mindenki beleadta tudása legjavát, nem volt elveszett labda senki számára és egységesen, igazi csapatként futballoztunk. Mindenki annyit nyújtott, amennyi a feladata, sem többet, sem kevesebbet. Okosan és precízen védekeztünk, hatékonyan és eredményesen támadtunk, időnként a szerencsével is jóban voltunk. Rúgtunk egy kiharcolt büntetőből szerzett gólt és egy örökké emlékezeteset. Jeles osztályzat jár a CSAPATNAK hozzáállásból, alázatból, akaratból és játékból is!

Csak azt mondhatjuk amit Palik László szokott az Exatlonban, BRAVÓ, BRAVÓ, BRAVÓ!!!

0-2TABELLA
 
A győzelmünknek köszönhetően pár dolog megváltozott a tabellán. A legfontosabb számunkra az, hogy egyet feljebb lépve, már a 4. helyen állunk a pontversenyben a 32 megszerzett egységünkkel. A másik változás, hogy a Szolnok elveszítette az első helyet, amit a Sajóbábony legyőzésével az ESMTK vett át. A Nyírbátor a forduló legnagyobb arányú győzelmével a Füzesgyarmaton remiző Sényőt, a Tiszaújváros pedig az általa legyőzött Debrecent ugrotta át.
Az alsóházban kiesési rangadót nyert és már nem utolsó a Salgótarján. Értékes három pontot gyűjtött a Tállya legyőzésével a Cigánd.
 Tabella
A 17. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
Mérkőzések 17-1

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

A soron következő megmérettetésre egy hét múlva hazai környezetben kerül sor. Ellenfelünk a kiesés elől menekülő DVTK II. együttese lesz.

PUTNOK FC – DVTK II.
Időpont: 2019. MÁRCIUS 10. VASÁRNAP 10:30
Helyszín: VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONT, PUTNOK

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
15036380_835808299889603_3125858323487783709_n
TÁMOGATÓNK: KRISZ-KRAKSZ PAPÍRBOLT, GUBA KRISZTIÁN

szlogen

Válasz írása