Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ÁDÁM FERENC: A PÁLYÁN ÉS AZON KÍVÜL IS SZERETEK A KÖZÉPPONTBAN LENNI :) :)

Folytatjuk cikksorozatunkat, melyet a Putnok FC télen igazolt játékosainak a bemutatására hívtunk életre. Mielőtt a mai interjúalanyunkkal foglalkoznánk szeretnénk mindenki figyelmét felhívni:

AKI TEHETI AZ MINDANNYIUNK, DE FŐLEG A LEGVESZÉLYEZTETETTEBB KOROSZTÁLY, AZ IDŐS EMBEREK, A SZÜLEINK, A NAGYSZÜLEINK VÉDELME ÉRDEKÉBEN MARADJON OTTHON!!!
AZ EGYETLEN KEZÜNKBEN LÉVŐ LEHETŐSÉG A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY TERJEDÉSÉNEK MEGAKADÁLYOZÁSÁRA ÉS LELASSÍTÁSÁRA, HA EGY IDEIG NEM MEGYÜNK KÖZÖSSÉGEKBE, CSÖKKENTJÜK A SZEMÉLYES TALÁLKOZÁSOK SZÁMÁT!!!
KÖZÖSEN, DE CSAK IS KÖZÖSEN LEGYŐZHETJÜK A LEGYŐZHETETLENNEK TŰNŐ LÁTHATATLAN ELLENSÉGET!!!
A PUTNOK FC NEVÉBEN IS EZT KÉRJÜK MINDENKITŐL:

Maradj otthon!


Most pedig szeretnénk megismertetni szurkolóinkkal azt a játékost, akit talán annyira nem is kell bemutatni, akit elég sokan ismernek, nem véletlenül… Több csapatban is letette már a névjegyét, számos góllal, gólpasszal járult hozzá aktuális csapata sikereihez és akivel kapcsolatban már korábban is felvetődött, mi lenne ha hozzánk igazolna. Nos a szomszédos nagyvárosok, az Ózd és a Kazincbarcika után, bő két hónappal ezelőtt Putnokra került és az első két tavaszi bajnokin már a mi színeinkben rúgta a bőrt.

A mai interjúalanyunk:

Ádám Ferenc

A téli átigazolási időszakban kölcsönbe kerültél a KBSC-től a Putnok FC-hez. Hogy élted meg mindezt? Mi volt az ami miatt örültél ennek és mi az amiért nem?

ÁDÁM FERENC: Negatívan azért, mert a saját hibámból kerültem alacsonyabb osztályba. Pozitívan pedig azért, mert itt több játéklehetőséget kaphatok és pár játékost régebb óta is ismerek.

DSC_0556

A rokonaid, barátaid mit szóltak a klubváltáshoz?

ÁDÁM FERENC: Először csalódottak voltak, de ők is belátták azt, hogy ez a javamra válhat.

Szalonnáról indult a pályafutásod, majd a Létavérteshez igazoltál és azt követően 5 évig a DVSC Labdarúgó Akadémia játékosa voltál. Hogyhogy ilyen messzire kerültél és mennyire voltak meghatározóak a karrieredben a Debrecenben töltött évek?

ÁDÁM FERENC: Azt, hogy Debrecenbe kerültem a szüleimnek, nagyszüleimnek és a testvéreimnek köszönhetem, mert sok áldozatot hoztak értem… Kaptam egy lehetőséget, hogy próbajátékra mehessek a Debreceni Labdarúgó Akadémiára, és a felvételim sikerült. Teljes mértékben meghatározta a karrieremet, mivel a fiatalkorom nagy részében ott nevelkedtem.

DSC_0294

Gólérzékeny, vérbeli támadó labdarúgó vagy, aki jó párszor már betalált az ellenfelek kapujába. Hogyan jellemeznéd magad játékosként illetve mennyire értesz egyet azzal, hogy Te egy ösztönfocista vagy, akinek a zsigereiben van a labdarúgás?

ÁDÁM FERENC:  A pályán nagyon szeretek a középpontba lenni, szeretem ha nálam van a labda, de ez sajnos nem elég ahhoz, hogy meccset tudjunk nyerni, ez sportág csapat sportág, ahol mindenkire egyformán szükség van. Az, hogy a zsigereimben van a foci az annak is betudható, hogy a gyerekkoromban is a támadó sorban kaptam helyet, így jöttek vele a gólok is.

Ádám Ferenc Zimi

Melyik fontosabb számodra ha gólt rúgsz vagy ha gólpasszt adsz?

ÁDÁM FERENC: Gyerekkoromban a nagyapám nagyon örült, mikor gólt szereztem, nagyon sok tornán lettem gólkirály, nagyon sok pozitív élményt kaptam ezekből. Amikor a felnőtt karrierem elkezdődött nagyon gyorsan megmutatkozott számomra, hogy ehhez a sporthoz nagyon nagy szív kell, mert amikor NB2-be kerültem, volt egy győztes gólom a Soroksár ellen, aminek nagyon örültem, utána viszont, amikor gólpasszokkal tudtam segíteni a csapatot, akkor valamiért még jobban tudtam örülni a sikernek.

Túl vagyunk az első két tavaszi fordulón és mindkettőt győzelemmel abszolváltuk. Te hogyan értékelnéd ezeket a mérkőzéseket?

ÁDÁM FERENC: Az első mérkőzésen nem teljesítettem valami jól, nem volt terület és nagyon jól zárt a balassagyarmati védelem, tipikus egygólos mérkőzés volt. Viszont a Tiszaújváros ellen az egész csapat nagyszerűen játszott, megmutatkozott, hogy ennek a csapatnak mekkora szíve van és hogy jobban akarjuk a győzelmet. Én szereztem a második gólt büntetőből, ami nagyon kellett ehhez a rajthoz, és remélem, hogy minél több góllal, gólpasszal tudom segíteni a csapatomat.

DSC_0617

Tiszaújvárosban megszerezted az első gólodat méghozzá büntetőből, ami azért volt nagyon fontos, mert azzal növeltük előnyünket 2-0-ra. Fontos volt számodra hogy a második meccsen megrúgd első putnoki gólodat és ha igen miért?

ÁDÁM FERENC:  Az előző válaszomhoz hasonlóan, csak a győzelemre fókuszáltunk egész héten és az, hogy megszereztem első gólomat nagy örömet okozott.

DSC_0327

Hiába érkeztek/távoztak sokan a tél folyamán, mégis nagyon hamar összekovácsolódott a csapat, jó kis közösség alakult ki. Szerinted ennek mi az oka és Te hogy érzed magad itt?

ÁDÁM FERENC:  Nagyon fiatal csapatunk van, amihez párosodik pár rutinosabb játékos, akik tudnak segíteni a csapatnak. Nagyon jól érzem magam Putnokon, jó a közösség, jók az edzések és mindenkin látszik, hogy szeretnének nagyon jó teljesítményt nyújtani a bajnokságban.

DSC_0836

Sajnos a koronavírus-járvány miatt jelenleg felfüggesztették a labdarúgó bajnokságokat. Te hogy éled meg ezt az egész helyzetet és hogyan tartod magad fitten?

ÁDÁM FERENC: Sajnos egy nem várt helyzet következett be, hiszen a bajnokságot egy ideig nem tudjuk folytatni, de az egészségünk fontosabb és az, hogy senki ne kapja el ezt a vírust. Szeretném, ha minél hamarabb rendeződnének a dolgok, de ehhez az kell, hogy mindenki betartsa az előírt szabályokat. Megvan minden hétre az edzéstervünk, futással és erősítéssel próbálom fitten tartani magam.

Végül egy személyes kérdés. Jellegzetes frizurádról bárhol is vagy a pályán könnyen felismerhető vagy. Miért szeretsz szőkének lenni?

ÁDÁM FERENC: Ezt a kérdést még soha nem tette fel nekem senki, az hogy nekem ilyen a hajam az annak tudható be, hogy a stílusom is ilyen, szeretek színes lenni. Ahogy a pályán is, a magánéletben is szeretek középpontban lenni. 🙂 🙂

DSC_0072


Ádám Ferenc sem úszta meg, tőle is kitudakoltuk mit szeret enni, inni vagy épp milyen zenére szeret a legjobban bulizni….

Ádám Ferenc kedvencek

Válasz írása