Hírek

PUTNOKFC.HU

Ádám és Kelemen dupla – győzelem a Sajóbábony ellen

Putnok FC – Sajóbábonyi VSE: 4-1

gólok: Ádám Ferenc (17,73), Kelemen Marko (67,86)

Fontos mérkőzésen lépett pályára a Putnok FC csapata, az ellenfél a tabella 19. helyezettje a Sajóbábony VSE volt. Jók voltak az előjelek, hiszen a Putnoki csapat egy idegenbeli, Tiszaújvárosi győzelem után léphetett gyepre és már ennek a mérkőzésnek az első percében is látható volt, hogy a 3 pont megszerzése a cél. A kezdés után ugyan még nem jött össze a gól, a 17. percben azonban már igen, ekkor egy jó távoli lövés után Ádám Ferenc kapcsolt a leggyorsabban és érkezett a kipattanóra vezetéshez juttatva a hazaiakat. Kisebb megtorpanás következett ezután a csapat játékában, többet próbált kezdeményezni a vendég együttes. Az első nagyobb helyzetüknél a 28. percben még Asztalos nagyot védett, néhány perccel később azonban egy szöglet után Varga Krisztián bólintott a kapunkba. Az első félidőre már csak egy Ádám lövés maradt a 40. percből, a 20-ról eleresztett lövést a vendég portás tornázta ki.

A félidőre így 1-1-es döntetlennel vonulhattak a csapatok. Agilis és kezdeményező Putnok FC jött ki a második játékrészre. A játékrész zöme a mi labdatartásunkkal, az ellenfél térfelén zajlott, több nagy helyzetet is kidolgozva. A Sajóbábony teljesen kontrákra rendezkedett be ebben a félidőben, elfutásaikkor, helyzeteikkor azonban Asztalos Gabriel rendre a helyén volt.

A 67. percben sikerült újra vezetéshez jutnunk, ekkor egy beadás után Kelemen Marko elé került a labda, aki higgadtan értékesítette a helyzetet. A 72. minutában egy megindulás után Ádám Ferenc került a vendég tizenhatoson belülre, megállítani csak szabálytalanul tudták. A sértett állt a labda mögé a megítélt büntetőnél és lőtt magabiztosan a hálóba. (3-1) A 86. percben egy baloldali beadás után ismét az üresen maradó Kelemen Marko volt eredményes, beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

A 4-1 ugyan magabiztos siker, aki látta a mérkőzést tudhatja azonban, hogy “nem adta könnyen a bőrét” a Sajóbábonyi együttes. Türelmes, sok helyzetet kidolgozó játékkal azonban sikerült a győzelem, újabb nagyon fontos 3 pontot szerezve 3 fordulóval a vége előtt.

Külön kiemelendő, hogy a nagyon jó formában lévő Ádám Ferenc ismét duplázott a mérkőzésen. Játékosunk ezzel már 16 találatnál jár a bajnokságban, ezzel a teljes Keleti csoport góllövő listáján is az előkelő 6. helyre lépett elő.

Folytatás hétvégén a Kisvárda Mastergood II otthonában.

Leave a Reply