Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

A SZÍVÜNK ARANY, A TÁLLYÁT IS MEGÜNNEPELTETTÜK PUTNOKON

A két héttel ezelőtti ESMTK elleni hazai vereség után megkérdeztük a Putnok edzőjétől, Koszta Pétertől, hogy mit lehet egy ilyen meccs után mondani. Most ismét megkérdezhettük volna ugyanezt, de nem tettük…. nincs értelme…. Mindenesetre megint hazai pályán, megint vereséget szenvedtünk és nehéz szavakat találni… Eszünkbe jut az a szállóige, hogy megmérettünk és könnyűnek találtattunk…
A mai napon is mi kaptuk a jól futballozó, helyzeteket kidolgozó, közönség kedvenc hős szerepét, akit az ellenfele okosan, taktikusan, néha szerencsével, egy jó kapusteljesítménnyel, szép lassan, szisztematikusan, szinte észrevétlenül megfojtott…

Mielőtt azonban elsiratnánk saját magunkat, nagyon sürgősen és villámgyorsan észbe kell végre kapnunk, hogy a szezon elején nem ezt a szerepet választottuk. A mi igazi szerepünket Cigándon alakítottuk, arra vagyunk képesek, arra szerződtünk és abból az előadásból kellene egy-egy epizódot hétről hétre bemutatni….

Putnok-Tállya2

Putnok-Tállya3

IMG_0110Sokan voltak kíváncsiak a Putnok – Tállya meccsre

TÁVOLLÉVŐK

Két sérültünk van ezen a hétvégén, egyikük Bodnár Dominik, aki végül nem törés, hanem bokaszalag-szakadás miatt hetekig nem játszhat, a másik pedig Bene Attila akinek épp két hete, az ESMTK elleni derbin húzódott meg a combja.

A KEZDŐ TIZENEGY

Nem változtatott a múlt heti kezdőjén a Putnok edzője, a Cigándon győztes Fülöp, Czető, Mahalek, Süttő, Madarász, Marius, Illés, Zimányi, Varga, Kemény, Csirszki tizenegyet állította csatasorba.

Kezdő 6-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

IMG_0073A bemelegítésnél még ikszre álltunk

I. FÉLIDŐ

Igazság szerint az első pillanatoktól kezdve nem érezhettük magunkat biztonságban, a Tállya ugyanis azzal a lendülettel ahogy a kezdőrúgást elvégezte kvázi nekünk esett. A 2. percben pedig pisloghattunk mint béka a miskolci kocsonyában amikor is Ondó János olyan húsz méterről telibe lőtte a felső kapufát. Akkora gól lett volna mint egy ház, ha bemegy. Szerencsére nem ment be. Sajnos ez esetben beigazolódott, ami késik nem múlik. Az 5. percben Fülöp Gergő túl kényelmesen szerette volna kirúgni a labdát, amibe ügyesen beleléptek, a gellert kapó labda naná hogy tállyai játékoshoz került, Illés Richárd pedig már csak szabálytalanság árán tudta megakadályozni a kapura fordulását. Kb. 25 méterre a kapunktól Lippai Ákos veselkedett neki a szabadrúgásnak és úgy bevarrta a jobb felsőbe, mint a huzat, kapusunk csak belekapni tudott. (0-1)

Sebaj gondolhattuk, időnk mint a tenger, még van 85 perc a mérkőzésből, plusz a ráadás. El is kezdték szedegetni lábaikat a putnoki játékosok és a védekezését visszább vonó Tállyával szemben egyre határozottabban léptek fel. A 10. percben egy szöglet után Czető Márk fejelhetett kapura, sajnos a cigándi meccsel ellentétben most mellé fejelt. Nagy akarattal, sokszor küszködve ostromoltuk a vendégek kapuját, de nem volt egyszerű mutatvány a védekezésük feltörése. A labdabirtoklásunk, a fölényünk nem volt kérdéses, de ez eredménnyel nem párosult.

A 27. percben nagy helyzet maradt ki a részünkről, Süttő Attila ívelte be a labdát a védők mögé, pontosan Illés Richárdhoz, aki azonnal továbbított a másik oldalon ólálkodó Zimányi Ádámhoz, kicsit elpattant tőle a labda, ami elég is volt, hogy felszabadítsanak előle. Tisztán lőhetett volna kapura a putnoki csapatkapitány… Hét perccel később Kemény Tamás szabadrúgásából Czető Márk fejelhetett volna kapura, de megelőzték. Nem sokkal később Ondó János egy védelmi hibát kihasználva sprintelt a kapunk felé, távolról ellőtte, nem sikerült túl jól a kísérlet, mellé ment. A félidőre még egy Csirszki Martin próbálkozás maradt a részünkről, amit Tarr Tibor védett. Az utolsó percekben Mihálszki Csaba került helyzetbe, Fülöp Gergő védése után Süttő Attila szabadított fel. Németh Béla is lövésre szánta el magát, de az égbe lőtt. Hosszabbítás nem volt, félidő annál inkább.

IMG_0100

II. FÉLIDŐ

A második félidő elején rögtön cserélt Koszta Péter, a hosszú ideig sérült Tóth Szabolcs szállt játékba Czető Márk helyén. Alig telt el öt perc a játékrészből Kemény Tamás végezhette el szabadrúgásunkat az ellenfél tizenhatosától öt méterre. Ívelés helyett lőtt, de nagyon fölé. Gond nem volt, az a lényeg, hogy próbálkozzunk, hisz régen megmondták már abból lesz a gól. A hozzáállásunkkal nem volt probléma, akartak a fiúk, csak az a fránya gól hiányzott. Az 52. percben Kemény Tamás előtt adódott óriási egyenlítési lehetőség, egy felívelt labdával egyedül fordulhatott kapura, nem volt les, kicsit kisodródott a kapuhoz érve, de jó volt a visszacsel, még nem lőtt, hanem újabb csel következett, ezzel viszont még többen visszaértek és a lövést sikerült is blokkolniuk. Hatalmas lehetőség veszett kútba…

Az 55. percben Koszta Péter ismét változtatott, Varga Márkó jött le, Katona Bence ment be támadni. Időközben Huszti Dávid is pihenőt kapott a másik oldalon, Horváth Benjámin a pályán. A tállyai hálóőr, Tarr Tibor percei következtek ezután, előbb Kemény Tamás nagyon veszélyes beadását öklözte ki, majd Tóth Szabolcs lecsorgóból lőtt hatalmas lövését is fogta. A harmadik védése Zimányi Ádám próbálkozásánál történt, egyszerűen nem tudtunk túljárni az eszén….

tarrtiborTarr Tibor lett a meccs hőse

Mezőssy Levente, tehát egy újabb putnoki támadó a pályán, Illés Richárd kapott pihenőt jó huszonöt perccel a vége előtt. A vendégeknél a gólszerző Lippai Ákos hagyta el a játékteret és Németh Dénes lépett pályára. A 67. percben balról érkezik Csirszki Martin remekbe szabott centerezése, Katona Bencéig meg sem áll a labda, de valahogy Tarr Tibor ezt is védte…. Ekkor már minden kilátogató szurkoló azt gondolta, ilyen a mesében sincs ami a pályán történik. Még a belső védőnk, Mahalek Marcell is ziccerbe került, ám Tarr Tibor a “babával” együtt a labdát is vitte, a közönség büntetőt reklamál, a spori a folytatás mellett tette le a voksát.

A 79. percben aztán Mihálszki Csaba úgy csapott le a Tóth Szabolcs birtokában lévő labdára, mint gepárd a gazellára és hiába loholtak a nyakán ketten is, hidegvérrel passzolt Fülöp Gergő mellett a putnoki kapuba. (0-2)

El sem lehet mondani milyen fájdalmas pillanat volt ez, valami elszakadt bennünk ezzel a góllal. Például a cérna Süttő Attilánál, aki nem csak társaira lett pipa, de egy sárgát is kapott szabálytalanságáért. A fiúk nem adták fel, még volt hátra bő tíz perc és kétgólos hátrányban is támadtunk! A 83. percben Katona Bence lábbal, majd a 87. percben ordító helyzetben fejjel lehetett volna eredményes, de ezúttal tőle sem jött a gól. A 90. percben az extállyai Tóth Szabolcs tette próbára távolról korábbi csapattársát, Tarr Tibort már másodjára, de rajta ma egyszerűen nem lehetett kifogni. Ezt is védte. Két perccel a lefújás előtt még mindig volt esély a szépítésre, de a fejes is a vendégek portásához került. A négy perces hosszabbítás lepörgött, a mi kávénk lefőtt, harmadik hazai mérkőzésünkön is kikaptunk…

IMG_0069Katona Bence mesterhármasig juthatott volna

0-2

ÖSSZEGZÉS

Nem tudni hogy honnan, de valahonnan szükségünk lesz újabb idegszálakat beszerezni és a következő hazai bajnokira be is ültettetni, mert amit hétről hétre át kell élnünk csapatunk hazai meccsein, az már a legfélelmetesebb thrillereken is túltesz. Annyira borzasztó végignézni, hogy a fiúk milyen jól játszanak, dominálnak, helyzeteket dolgoznak ki és a győzelmeket mégsem mi ünnepelhetjük. A Várady Béla Sportközpont öltözője megint nem a Putnok játékosok kiabálásától, mulatásától volt hangos. Mi olyan jószívű vendéglátók vagyunk, hogy innen mindenki boldogan mehet haza már harmadik meccs óta… 

Ha jobb lett volna a Szolnok, az ESMTK vagy a Tállya, akkor egy szót sem szólunk, emeljük kalapunkat, elismerjük az eredményüket és “hasta la vista”. De egyik csapat sem volt jobb nálunk!!! Sőt mindhárom mérkőzést meg kellett volna nyernünk! A különbség csupán annyi, hogy ők képesek voltak kevesebb helyzetből is gólokat szerezni, mi pedig nem. Sajnos a helyzetekért még mindig nem adnak és nem is fognak pontot adni, ezért nincs más hátra, mint gólt, gólokat lőni és ami ugyanilyen fontos megvédeni a kapunkat a kapott góloktól! Mert Putnokon ez sem megy…

Még mindig a bajnokság elején vagyunk, de jó lenne már elindulni valami pozitív irányba, mert két hét múlva már az őszi szezon felénél leszünk… Cseppet uncsi már mindenkitől azt hallani, úúú a Putnok nagyon jól igazolt, nagyon jó játékosok alkotják, innen nem nagyon visz el senki pontot… A szimpatikus, játékosállományában bivalyerős, jól játszó fiú szerepét jó lenne már levetkőznünk és elhajítani olyan messzire, hogy többet ne is lássuk. Ahelyett vegyük fel a győzelmet győzelemre halmozó, igazi sikercsapat szerepét, az sokkal jobban állna! Erre képesek vagyunk, csak egyénenként és csapatként is ki kell küszöbölnünk azokat a hibákat, ami megakadályoz minket ebben!

HAJRÁ PUTNOK!!!! NINCS MÁS HÁTRA CSAK ELŐRE!!!

IMG_0084


A 6. FORDULÓ VALAMENNYI EREDMÉNYE

Mérkőzések 6-1

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

Zsinórban a harmadik borsodi együttessel találkozunk a jövő héten, hisz az újonc Sajóbábonyhoz látogatunk.

SAJÓBÁBONY VSE – PUTNOK FC
Időpont: 2018. SZEPTEMBER 16.  VASÁRNAP 16:00
Helyszín: Borostyán Mihály Sportközpont

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
20170916_105633
TÁMOGATÓNK: BARKÁCSBOLT PUTNOK – NAGY ZOLTÁN

Válasz írása