Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

A SZÍV NAPJÁN A SZÍV DIADALMASKODOTT – MEGVAN AZ ELSŐ GYŐZELMÜNK!!!

Hetek óta győzelmi kényszerben játszik a csapatunk, ennek ellenére játékosaink a mai napon azon is túl tudtak lépni, hogy a 10. percben hazai pályán hátrányba kerültünk. A félidő derekán három perc alatt fordítottunk, majd fejesből két gólra növeltük előnyünket a szünetig. A második félidő elején Zimányi Ádám révén meglőttük a negyedik gólunkat, amelyet továbbiak is követhettek volna… Nem sokkal a vége előtt Pomozi Zoltán büntetőt fogott, így a végeredmény számunkra nagyon kedves lett:

4-1 VÉGEREDMÉNY

 

DSC_1095Az ünnepélyes kezdőrúgó Kunváriné Bánkuti Gabriella önkormányzati képviselő volt

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

A bajnokságban először fordult elő, hogy Kriston István nem változtatott az előző heti bajnoki kezdőjéhez képest, ami azt jelenti hogy a Putnok vezetőedzője az ESMTK otthonában 0-0-át játszó kezdő tizenegynek szavazott bizalmat a mai mérkőzésre is.

Putnok-Eger-kezdő vége

Football-Field-Vector

1. félidő

Jól kezdtük a találkozót, az első percektől kezdve megragadtuk a kezdeményező szerepét, látszott a tűz a fiúkban, hogy minden eddiginél jobban akarják ezt a győzelmet! Aztán kis hiba csúszott a gépezetbe, mert az Eger az első szögletéből előnybe került védelmi hibánkat kihasználva. A 10. percben a rövidre érkező sarokrúgást Valkay Richárd mindenkit megelőzve juttatta a hálónkba. (0-1)
Csapatunk tartását jól mutatja, hogy mintha mi sem történt volna dolgoztak tovább, mentek előre és hajtottak az egyenlítésért. A kemény melót pedig siker koronázta! A 29. percben jól futott el a bal szélen Tóth Szabolcs, egy-két jó csel után a középpálya felé fordult, majd kitűnő labdát ívelt a védője mögé bemozgó Csirszki Martinhoz. A Putnok 10-ese pedig a kimozduló kapust becsapva a bal alsóba helyezte a labdát. Okos góllal egyenlítettünk. (1-1)

DSC_0025Mindkét csapat betalált szögletből


Két perccel később jól működött a letámadási szisztémánk, zavarba hoztuk az egri védelmet olyannyira, hogy Tóth Szabolcs labdaszerzése után ziccerbe kerültünk. Szabolcs nagyon önzetlen volt és jól észlelte, hogy a kimozduló kapust akkor tudja mattolni, ha a középen érkező Katona Bencéhez passzol, aki a védők előtt egy lépéssel járva végül az üres kapu bal sarkába lőtte a labdát. (2-1)
A 40. percben Bence duplázhatott volna, ha Tóth Szabolcs többedik jó elfutását követően a megkapott labdával jobban sáfárkodik. Nacsa Péter azonban jól védte támadónk kísérletét. Nem sokat kellett várni hála Istennek a harmadik gólunkra. A félidő utolsó komolyabb megmozdulása során, a harmadik szögletünkből a hosszú oldalon érkező Katona Bence fejelt az egri kapuba védhetetlenül… (3-1)

DSC_1160Katona Bence lábbal és fejjel is eredményes volt a mai napon

2. félidő

A második félidő elején cserélt Kriston István és Fazekas Máté helyett Illés Richárdot küldte pályára.
Álomszerűen végződött az első félidő és ugyanolyan jól folytatódott! Három perc elteltével megszereztük negyedik gólunkat is! Ismét jól működött az ellenfél védelmének megzavarása a saját tizenhatosuk környékén. Egy kiharcolt bedobás után a hosszú oldalra vándorolt a labda, ahol Zimányi Ádám teljesen tisztán érkezett és közvetlen közelről a kapuba lőtt! (4-1)
A biztos vezetés ellenére sem volt könnyű dolgunk, mert az egriek becsülettel küzdöttek és meg sem fordult a fejükbe hogy feladják. A védelmünknek éppolyan okosan és taktikusan kellett futballozniuk mint elől lévő társaik. A folytatásban Nyisalovits Donát, Nyitrai Dávid és Zimányi Ádám is betalálhatott volna, de ezek a helyzetek kimaradtak. A 90. percben pedig nekünk kellett izgulnunk, amikor a játékvezető által megítélt büntető mögé odaállt Vajda Ákos. A tizenegyest jól lőtte meg az egriek hetese, de Pomozi Zoltán csodás mozdulattal hárította azt.

DSC_0056Pomozi Zoltán a “tizenegyesölő”

A vége: PUTNOK FC – EGER SE 4-1!

ÖSSZEGZÉS

Annyira kellett már nekünk ez a győzelem, hogy nagyon! Annyit dolgoztak érte a fiúk és oly sok kudarc élményt kellett átélni az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy azt szavakkal ki nem lehet fejezni. Ha belegondolunk a 2019. július 1-jei első felkészülési edzés óta vártunk erre a napra… Azóta 91 nap telt el… és végre sikerült! Beérett a gyümölcs, meghozta kamatát a befektetett munka, eljött a mi időnk. Sokféleképpen aposztrofálhatjuk, de a lényeg, hogy megéltük!
Tudtuk, hogy van egy jó csapatunk, ami nem egyszer, nem kétszer játszott már jól a szezonban, de a győzelemnek csak a közelében jártunk, megszerezni nem sikerült…. Eddig. Ma áttört a gát és reméljük innentől nincs megállás!!!

SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!

DSC_0061A Szív Napján a putnoki szív diadalmaskodott

 EREDMÉNYEK
Meglepetésre kikapott az élbolyban tanyázó Debreceni EAC és a Tiszaújváros. Kétgólos hátrányból fordított a Füzesgyarmat, rangadót nyert a Jászberény, ikszelt a DVTK és a Gyöngyös. Bármily hihetetlen negyedik hazai mérkőzésén is 0-0-át játszott az Ózd ezúttal a Cegléddel. Íme a 8. forduló eredménysora:
 
8. forduló eredmények
TABELLA
Annyira szoros a bajnoki versenyfutás, hogy a mai győzelmével a Putnok FC a 15. helyről a 9. helyre lépett elő a tabellán…
A Keleti csoport élén továbbra is a Cegléd áll. Mögöttük viszont történtek változások. A 2. helyre kapaszkodott a zsinórban hatodszor nyerő Füzesgyarmat, 3. a Jászberény.
A tabella alsó fele iszonyat szoros, mint említettük a 9. helyen áll a Putnok FC 7 pontjával, mögötte viszont hat 6 pontos csapat található és az utolsó helyezett DVTK II. is csak 3 pontra van tőlünk.
 Tabella 8
 

Köszönjük a mérkőzésen készült csodás fotókat Nagy Krisztiánnak!

DSC_1263

TÁMOGATÓK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!
  • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
  • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
  • Hami-Shop – Dobák Balázs
  • Havanna Étterem – Juhász István
  • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
  • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
  • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
  • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
  • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
  • Vekni Kft. Putnok
  • Élel-Mister Vegyesbolt
  • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
  • Tami Shop – Mervenszki Tamara

 

szlogen

Válasz írása