Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

A SZEZON ELSŐ GYŐZELMÉÉRT UTAZUNK

Először fordul elő velünk a bajnokságban (de még nagyon sokat fog), hogy a vasárnapi játéknapon lépünk pályára. A következő ellenfelünk a Keleti csoport egyetlen tartalékcsapata, a Diósgyőr lesz. Az előző két versenykiírásban az idegenbeli mérkőzésünket a KBSC stadionjában játszottuk ellenük, az idei szezonra viszont elkészült a DVTK II. NBIII-as feltételeknek megfelelő pályája, így vasárnap délután ott játszhatunk.
Nem gondoltuk a szezon elején, hogy mindössze egy pontot sikerült összehoznunk az első két forduló alatt, de lesz ez még több is! A Diósgyőr ellenében akár megháromszorozhatjuk a jelenlegi pontjaink számát, amennyiben győztesen hagyjuk el a pályát. Mind Debrecenben, mind a Szolnok ellen abszolút benne volt a játékunkban a győzelem, csak a helyzetek kihasználása (kihasználatlansága) és a védelmi megingásaink következtében hullajtottunk fontos pontokat. Koszta Péter szokta mondani, hogy amin már túl vagyunk azt nem lehet megváltoztatni, tanulni kell belőle. Ami előttünk van azért viszont sokat tehetünk és tettek is a fiúk a heti edzésmunka során. Vasárnap Diósgyőrben meglátjuk ez mire lesz elég.

AZ ELLENFÉL

Zsinórban a negyedik bajnoki idényét kezdi meg az NBIII Keleti csoportjában a DVTK II. tartalékcsapata, akikkel kapcsolatban a szezon előtt még olyan pletykákat lehetett hallani, hogy nem indítanak második számú csapatot a harmadosztályban. Nem tudjuk, hogy ezek az információk mennyire voltak hűek a valósághoz, de az biztos, hogy végül újra neki vágtak a “nagy kalandnak”.

A DVTK II. vezetőedzője Vég Csongor lett, míg a pályaedzői feladatokat Fogarasi Zoltán látja el.

A dvtk.eu részletesen beszámolt a keretben történt változásokról, így arról is, hogy kik távoztak a tavalyi együttesből. Mint ismeretes, egy játékos, bizonyos Mahalek Marcell épp Putnokra tette át székhelyét és itt folytatta pályafutását.

Mivel a Diósgyőr az U19-es bajnokságba is benevezett, a két csapatnak közös keretet alakítottak ki.

A DVTK tartalék és a DVTK U19 közös kerete

Kapusok:

Bánhegyi Donát
Pápai Krisztián
Prokopenkó Péter
Furik Iván

Mezőnyjátékosok:

Bartalis Bence
Bódi Máté
Budaházi Levente
Csávás Bence
Farkas Marcell
Fenyőfalvi Dávid
Gazdag Balázs
Gátfalvi Renátó
Géringer László
Géringer Tamás
Gönczi Sándor
Juhos Dávid
Karika Balázs
Korbély Kristóf
Lehóczki Balázs
Mertse Ábel
Nagy Zoltán
Orosz Marcell
Pető Gergő
Sramkó Roland
Szabó II Balázs
Szűcs Kornél
Tőzsér Péter
Valkay Richárd
Varga József
Vereczkei Zalán
Zsiga Máté

jatekosok_2018_mahalek
Mahalek Marcell pirosról, kék mezre váltott, nem mellesleg meggyőző teljesítményt nyújtott mindkét eddigi meccsén

EZ TÖRTÉNT EDDIG

A diósgyőriek hazai pályán a Sajóbábonnyal nyitották a szezont és csalódáskeltő vereséget szenvedtek a “szomszédoktól” 1-0 arányban. A második fordulóban viszont kijavították a csorbát mert az újonc Salgótarjánt sikerült két vállra fektetniük a nógrádiak otthonában (3-1). Ezek után nem meglepő, hogy önbizalommal és sikerre éhesen várják a Putnok elleni megmérettetést.

A Putnok FC Debrecenben nyitotta a szezont, ahol kétszer is sikerült visszajönnie hátrányból, de a győzelem bezsebelése már nem jött össze. Egy héttel ezelőtt a Szolnok ellen akár gólparádét is rendezhetünk volna, de semmi nem sült, a helyzeteink kihasználatlanok voltak és bár a 80. percben vezetést szereztünk, a jászságiak két kontrából két gólt szereztek és elvitték a három pontot.

KÖZÖS MÚLT

Nyolcszor játszottunk a DVTK ifjoncaival, melyből hatszor mi nyertünk, egyszer született döntetlen és egy alkalommal kaptunk ki tőlük. A mérleg egyértelműen felénk billen, de mégis azért fájó az az egy vereség, mert a felújított Várady Béla Sportközpontban lejátszott első mérkőzésünkön szenvedtük el idén tavasszal.

Van miért visszavágni, hisz még friss az élmény, de egyébként is a három pontért megyünk Diósgyőrbe, hozzuk is el!

Putnok-DVTK

JÁTÉKVEZETÉS

A mérkőzés játékvezetője Valu Tibor, az asszisztensek Benkő Róbert és Soós András lesznek.

DVTK II.-Putnok

A mai napon hat mérkőzést játszanak le a csoportunkban, míg vasárnapra a mi mérkőzésünkön kívül az ESMTK-Salgótarján derbi marad. Itt a 3. forduló teljes programja:

Mérkőzések 3-1

Válasz írása