Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

A STADIONAVATÓ MEGVOLT, A GYŐZELEM NEM

Nem sikerült jól a Várady Béla Sportközpont avatása legalábbis ami az eredményt illeti. Az NBI-es játékosokkal teletűzdelt Diósgyőrrel már az első percektől kezdve is csak nehezen tudtuk felvenni a versenyt. Az idő előrehaladtával szép lassan bedaráltak minket, hiába küzdöttünk-akartunk, a gólokat a DVTK szerezte…

DVTK-Putnok


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: PUTNOK, VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONT

Nézőszám: 600 fő

Időjárás: Napos, felhős, 20 fok

DSC_0900_miniA kezdőcsapatok
DSC_0903_miniTamás Barnabás, Putnok város polgármestere köszöntötte a csapatokat és a több száz kilátogató szurkolót
DSC_0934_miniA kezdőrúgást Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Koszta Márk, NBI-es magyar bajnok labdarúgó végezte el

AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

SÉRÜLTEK-ELTILTÁSOK
Miután Zimányi Adrián felépült kisebb combsérüléséből, egy másik belső védőnk, Gál Szabolcs dőlt ki a sorból, szintén combsérülés miatt, így nem lehetett ott a putnoki kezdőben.
Katona Bence és Balogh Alex pedig eltiltás miatt nem játszhatott a sportközpontavató bajnokin, mindketten öt sárgával rendelkeznek, ezért nem lehettek ott a keretben.

A KEZDŐ TIZENEGY
Illés Richárd letudta eltiltását, be is került a Koszta Péter által jelölt kezdő tizenegybe. Rajta kívül Szemere Balázs és Zimányi Adrián is a kezdő tagja lett. Balázs utoljára Monoron hallhatta a pályán belülről a kezdő sípszót, Adrián pedig az MTK II. elleni 4-1-es győzelmet hozó találkozón.

Kezdő 23-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Az ellenfél kezdő tizenegyét elnézve sok jót nem várhattunk, de mégis meglepő volt, hogy szinte az első percektől kezdve nem mi uraltuk a Várady Béla Sportközpont felújított gyepszőnyegét. A DVTK úgy nekünk esett, mint a huzat! Sajnos huzatos volt a védelmünk is, különösen a jobb szélen, ahol Ternován Patrik élt nagyon, akinek már az első percben volt olyan beadása, ami komoly gólveszélyt hordozott magában.
Nincs mit tagadni végig érezhető volt, hogy benne van a gól a vendégek játékában, épp ezért menekültünk is inkább előre. Látva az ellenfél támadójátékát, nem tehettük ezt fejt vesztve és a jól záró diósgyőri védelmet nem is volt könnyű megbontani. Egy-egy szöglet, Kemény Tamásra ívelt labda vagy beadásból próbáltunk kisütni valamit nem túl sok sikerrel. A hosszú oldalon Illés Richárdnak is voltak jó megmozdulásai, de a védők eszén ő sem tudott túljárni.

IMG_7760Több százan voltak kíváncsiak a felújított Várady Béla Sportközpontra és a Putnok FC – DVTK II. bajnokira


Túljárt viszont Szarka Ákos a mi védelmünk eszén, aki nagyon jól használta ki magasságát és egy bal oldali beadásból gólt fejelt. (0-1) Nem csoda, hogy a 30. percben csendbe burkolózott a putnoki publikum. Ráadásul a bekapott gól olyannyira megzavart minket, de fogalmazhatunk úgy is, hogy olyan zárlat következett be a játékunkban, hogyha nincs Egyed Balázs két hatalmas védése, az első gól után egy perccel könnyen kettőre duzzadhatott volna a piros mezesek előnye. A 31. percben Ternován Patrik maradt tisztán a jobb oldalon, kísérletét a Putnok hálóőre bravúrral védte, a róla kipattanó labdát teljesen közelről életerősen tűzték ismét kapura, de a rövid oldalon is helyt állt Egyed Balázs, szinte emberfeletti módon hárította a kísérletet. Kettő perc elteltével pedig még a büntetőterületet is elhagyta a Putnok hálóőre, hogy lábbal akadályozza meg Makrai Gábor gólját.
Ekkor tájt nagyon nagy bajban voltunk, kicsit úgy éreztük magunkat, mint a Reszkessetek betörőkben Kevin, amikor elveszett New York-ban… Nem nagyon tudtuk hol vagyunk. A 39. percben aztán Szemere Balázs robbanthatta volna fel a putnoki stadiont a kifejezés jó értelmében, miután Madarász János ívelése után a diósgyőri kapu előterében a testéről a ketrec felé pattant a labda.
Néhányan már azt szemlélték, hogy a büféket honnan a legegyszerűbb megközelíteni, amikor egy teljesen ártatlannak tűnő helyzetből bekaptuk a második gólt is. A továbbra is remeklő Ternován Patrik ezúttal bal oldalról adott élesen középre, Egyed Balázs csak belekapni tudott, a hosszún pedig köszönte szépen Forgács Dávid és a kapunkba passzolt. (0-2)
Hosszabbítás nem volt a félidőben, de nem is bántuk.

IMG_7770
Mostantól kiváló körülmények között játszhatja bajnoki mérkőzéseit a Putnok FC

II. FÉLIDŐ

Annyira bíztunk abban, hogy Koszta Péter tanítványai a második félidőben elfeledtetik az első játékrész történéseit és hatalmas fordulat áll be a játék képében. Sajnos hamar rá kellett jönnünk, hogy ez csak álom. Rögtön az elején az utolsó védvonalban elvétettünk egy labdát, Szarka Ákos pedig egy az egyben vihette azt a kapunkra robusztus testalkatával. Már azt nézegette, hogyan passzolja el a labdát a kapujából kirepülő Egyed Balázs mellett, de szerencsére benézte, mert mellé lőtte. Két perc sem telt el, amikor újra Egyed Balázsnak kellett nagyot védenie a tizenhatos vonalától indított diósgyőri löketnél.
Az 51. percben a nagyon igyekvő Madarász János sürgött-forgott a büntetőterületen belül, nyakán néhány diósgyőri védővel, végül győzött a túlerő. A levágódó után viszont Czető Márk harcolt ki szabadrúgást, de az ítélet végrehajtó Zimányi Ádám célt, azaz kaput tévesztett.
Az 54. és az 58. percben is meccselt egy nagyot Egyed Balázs és a diósgyőri Makrai Gábor. Előbb a támadó távoli próbálkozását védte magabiztosan a putnoki kapus, majd az 58. percben egy az egyben sem hagyta magát, előbb versenyt futott Makrai Gáborral megakadályozva a kapura fordulás lehetőségét, majd Nyisalovits Donát segítségével megvédte kapuját az újabb góltól. Balázs egy minutummal később szintén egy az egyben, messzire elhagyva kapuját Szabó Balázs lábáról szedte le a labdát fantasztikus párduc mozdulattal.

DSC_1092_miniEgyed Balázs, Nyisalovits Donát és Czető Márk – közös meló
DSC_1097_miniEgyed Balázs káprázatosan védett, számoljuk csak… legalább hat ziccert fogott meg a mai találkozón

Érdekes pillanata volt a találkozónak, amikor a diósgyőri Szabó Balázst lecserélte edzője és egy másik Szabó Balázst küldött a helyére.
A 62. percben Egyed Balázs sem tudott védeni, Nagy Tibor került lövőhelyzetbe a tizenhatosunk vonalánál és úgy kilőtte a bal felsőt ahogy azt kell. Még jó, hogy pókok nem voltak a vadonatúj hálóval beszőtt kapunk sarkában. Nem élték volna túl… (0-3)
A gól után kettőt cserélt Koszta Péter, Sápi Józsefet és Tóth Szabolcsot is pályára küldte, Illés Richárd és Fehér Balázs kapott pihenőt. A vendégeknél kényszerű csere történt, sajnos fejsérülést szenvedett Orosz Marcell, le kellett hozni és Ivánka Patrik állt a helyére. Marcellnek ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk!
A 73. percben Csirszki Martin előbb Sápi Józsefet próbálta megtalálni labdájával, de Bukrán Erik időben közbelépett, majd egy perccel később ő maga eresztett meg egy kiváló lövést, a diósgyőri portásnak igencsak kapaszkodnia kellett, hogy hárítsa.
Még egy nagy helyzetünk volt a találkozón, Kemény Tamást sikerült megjátszanunk, aki a kapu torkából sem tudta bekotorni a labdát a gólvonalon túlra, ugyanis Bukrán Erik és egy védő konkrétan befeküdt a labda útjába, így közös erővel menteni tudtak.
A 83. percben életében először lépett pályára a Putnok FC bajnoki mérkőzésén Gál Benedek, aki Csirszki Martint váltotta. Rögtön az első megmozdulásából gólt is fejelhetett volna egy szöglet után, ha kicsit pontosabb.
A 87. percben Makrai Gábor állította be a végeredményt, miután a tizenhatoson belülről egy remek csel után kilőtte a jobb felsőt. (0-4)

DSC_1136_miniAz egyiknek sikerült gólokat rúgni, a másiknak egyet sem – mi voltunk a másik

ÖSSZEGZÉS
Nagyon röviden. Van mire büszkének lennünk, mert csodálatos lett a felújított Várady Béla Sportközpont, ami méltó körülményeket teremt a putnoki labdarúgás számára. A Putnok FC és a Sajóvölgye Focisuli játékosai megérdemlik, hogy akár napjainkban, akár a jövőben egy ilyen szép, otthonos, korszerű létesítményben focizzanak. Nagy öröm és siker ez egy ilyen kisvárosban, mint amilyen Putnok, élvezzük ki ennek minden pillanatát.
Van mire büszkének lenni, mert van egy kiváló csapatunk, amely az NBIII Keleti csoportjának 3. helyén áll és minden esélye megvan, hogy ezt a pozíciót a bajnokság végéig megőrizze.
A mai napon ugyan nem tudtunk maradandót alkotni, de nem is harmadosztályú volt az ellenfél. Mint ahogy a Toro Rosso sem tudja legyőzni a Ferrarit, mi sem vehetjük fel a versenyt olyan csapattal, amely tagjainak fele NBI-es szintet képvisel… Nem támaszthatunk irreális elvárásokat a csapatunkkal szemben, és törekedjünk azoknak a csapatoknak a legyőzésére, akik valóban a mi osztályunkba sorolhatók. A mai meccsel viszont nem érdemes foglalkozni, elemezni, egyet tehetünk, elfelejtjük!
SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!

A TABELLA
A Putnok FC a veresége ellenére továbbra is a 3. helyen áll a bajnokságban. Közvetlenül mögöttünk most már a Jászberény áll, akinek hátránya velünk szemben 6 pont. Az élen az MTK-t verő Monor áll, előnye két ponttal nőtt a Balassagyarmaton ikszelő ESMTK-val szemben. A kieső zónában a hétvégén szabadnapos Gyöngyös és a zsinórban kilencedik (!) vereségét elkönyvelő Tiszafüred áll, akiknél a héten edzőváltás is történt.
A jövő héten szerdán annyival tisztul a kép, hogy a 19. fordulóból elhalasztott Tiszaújváros – MTK II és a Füzesgyarmat – ESMTK találkozó is pótlásra kerül.


A 23. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE

 Mérkőzések 23-1

A KÖVETKEZŐ
… ellenfelünk a Tállya lesz, akiket ősszel 4-1 arányban győztünk le. Most ismét megmérethetjük magunkat ellenük.

TÁLLYA KSE – PUTNOK FC
Időpont: 2018. április 21. szombat 16:30
Helyszín: Sajóvölgye Sportcentrum, Múcsony

TÁMOGATÓINK

A 2017/18-as a bajnoki szezonban a következő helyi vállalkozók döntöttek úgy, hogy támogatják a Putnok FC csapatát, köszönjük nekik!!!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Magyar András egyéni vállalkozó
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
 • Ráki Dezsőné
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika

 

 

szlogen

Válasz írása