Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

A SÉNYŐ OTTHONÁBAN BÚCSÚZTATJUK A FÉLSZEZONT

BEFEJEZŐDIK A 2019-ES MENETELÉS

Még élénken emlékezhetünk az augusztusi szezonkezdetre és máris eljött az idei év utolsó fordulója, szám szerint a 17., mellyel be is fejeződnek az idei küzdelmek a harmadosztályban. Az MLSZ döntése értelmében a 15 őszi forduló után még 2 tavaszi, előrehozott fordulót rendeznek meg 2019-ben, így kerülhet sor arra, hogy december 1-jén minden csapat pályára lép.

Hogy egészen pontosak legyünk nem minden csapat…. 48 együttes kezdte meg az NBIII-as küzdelmeket, de a héten az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kizárta az Ózdi Kohász SC-t a bajnokságból, így 47-re zsugorodott a mezőny. Ezen belül a Keleti csoport létszáma 16-ról 15-re fogyatkozott. Az Ózd összes elért eredményét törölték és a tabella utolsó helyére sorolták őket. Miután páratlan számúra változott a csapatlétszám csoportunkban, innentől minden héten lesz egy “szabadnapos” gárda. Az előttünk álló hétvégén az FC Hatvan lesz a pihenős, számukra így befejeződött a félszezon.

A Putnok FC-re viszont egy igazán komoly megmérettetés vár vasárnap, hiszen a Sényő-Carnifex FC otthonában lépünk pályára. Szép küldetés ez így a végére, de a Keleti csoportban mondhatni mindegyik az.

S-P2


SÉNYŐ-CARNIFEX FC

Vasárnapi ellenfelünk a tavalyi évben jutott fel az NBIII-ba és rögtön első szezonjukban letették névjegyüket, végig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtva legjobb újoncként a kitűnő 6. helyet szerezték meg. Pont annyi pontot (49) gyűjtöttek mint mi, csak kevesebb győzelmük miatt szorultak le az 5. helyről.

Ami az idei évet illeti lényegében folytatták az előző szezonbeli jó szereplésüket. Legfőbb erényük az, hogy nagy átlagban hozzák a meccseiken azt amire képesek és bizony a tavalyról egybe maradt keretük idén is magas színvonalon futballozik. Nincsenek hullámhegyek, hullámvölgyek, van állandó teljesítmény és kiszámíthatóság. Ahogy a legtöbb csapat idegenben sebezhetőbbek, de minden mérkőzésükön bennük van a győzelem. Már nincs meg az a mítosz, hogy hazai pályán legyőzhetetlenek, de nagyon nehéz Sényőn még csak pontot is szerezni.

Az külső szemlélőként is látható, hogy sikereiket fegyelmezettségüknek, szervezettségüknek, a fejekben lévő “rendnek” köszönhetik amit Imrő József és Fiumei Viktor alapkritériumként támaszt játékosaikkal szemben.

Remek formájukat jól tükrözi, hogy a legutóbbi 3 meccsüket megnyerték, ráadásul ebből kettőt idegenben. Mentális erősségüket, koncentráltságukat jól mutatja, hogy szoros meccseken zsebelték be a bajnoki pontokat. Bízunk abban, hogy idén már nem gyarapítják tovább meglevő pontjaikat hisz ez azt jelentené, hogy legyőztük őket.

78469344_2541432196100521_1885114614262267904_o
Fotó: facebook.com/senyofc/

PUTNOK FC

Sajnos egy elég nagy pofonba szaladtunk bele az elmúlt hétvégén hazai pályán. Az utóbbi 5 fordulóban nyújtott jó teljesítmény alapján joggal bízhatunk abban, hogy a DEAC ellen bravúrt érhetünk el, de csak egy félidő erejéig tudjuk tartani őket. A második félidőben tíz perc alatt felmorzsoltak minket és eldöntötték a meccs végkimenetlét. Egy jobb csapattól nem szégyen kikapni, de ugyanúgy tud fájni egy ilyen vereség.

A jó hír az, hogy nem ez volt az idei utolsó meccsünk, van még lehetőségünk a javìtásra. Bennünk is van egy jó eredmény Sényőn, még ha nem is mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Az biztos, hogy a korábban mutatott csapategységgel, koncentráltsággal és egy nagy adag küzdőszellemmel érhetünk csak révbe a szabolcsiak otthonában.

A keretünk majdnem teljes, bár Mahalek Marcell múlt heti sérülése miatt még kérdéses a játéka, de legalább Illés Richárd újra kerettag lehet miután letudta öt sárgás letiltását. Egész biztosan nem játszhat viszont Galambosi Máté, akit a DEAC elleni mérkőzésen sérült meg.

SP


HÁROM MECCS HÁROM KÜLÖNBÖZŐ EREDMÉNY

Amióta újra NBIII-asnak mondhatja magát a Sényő három meccset játszottunk velük. A tavaly őszi összecsapás igazán emlékezetesre sikeredett főleg a mi szempontunkból. Parádés első félidei teljesítményünknek köszönhetően 3-2-re legyőztük az addig hazai pályán veretlen sényőieket.

Emlékezetes lett a májusi visszavágó is, csak ellenkező előjellel. Az egy olyan “emlék” amit szívesen elfelejtenénk. Az első játékrész pazarul sikerült, már 3-0-ra vezettünk amikor a félidő végén szépíteni tudtak. A szünet után jött a rémálom, úgy lefocizott minket a Sényő saját pályánkon, hogy nem tudtuk sírjunk vagy nevessünk. Négy gólt pergettek a kapunkba és 0-3-ról 5-3-ra vertek minket…

A jelen bajnokság 2. fordulójában szintén Putnokon fogadtuk őket, amikor még élénken élt bennünk az 5-3-ás “satumeccs”. Azon a küzdelmes találkozón nemhogy 8, de egy gól sem esett és ha a szívünkre tesszük a kezünket a 0-0-ás végeredménynek mi örülhettünk..

IMG_0744Ejjjj de jó lenne holnap is így örülni…
DSC_0948… és nem hagyni, hogy a Sényő játékosok ehhez hasonló módon ünnepeljenek

ÖSSZEVETÉS

A vasárnapi vendégeink a bajnoki pontvadászatban az előkelő 2. helyen állnak. Négy pont a hátrányuk az őszi bajnok Füzesgyarmat mögött, de ugyanennyi egységgel előzik meg a 3. helyezett Jászberényt.
A Putnok FC jelen pillanatban a 8. helyen áll, de az 5. Tiszaújvárossal szemben is már csak 2 pont a hátrányunk…

Ami a góltermelékenységet illeti a DEAC ebben nagyon kiemelkedik az egyébként szoros mezőnyből, messze nem rúgott annyi gólt senki, szám szerint 37-et (!), mint ők. A Putnok FC 23 szerzett gólnál jár, de a szezon első felében tapasztalható gólínséghez képest mi ennek is örülünk. A kapott gólok számában is jól állnak (17) a cívisvárosiak, igaz ebben a mutatóban mi jobbak vagyunk, mivel csak 16 gólt “szedtünk be”.

Érdekesség a vasárnapi meccs kapcsán, hogy a Keleti csoport góllövőlistáját vezető Bárány Donát (DEAC) és a 2. helyen álló Katona Bence (Putnok FC) gólszerzési versenyfutása csapataik egymás elleni mérkőzésén fog folytatódni.

Tabella 16k


A 2019-ES ZÁRÓ FORDULÓ KÖVETKEZIK

Az Ózd kizárása miatt innentől minden fordulóban csak 7 mérkőzést rendeznek, a Hatvan szabadnapos lesz. A hét bajnoki közül is kiemelkedik a dobogósok csatája, a Cegléd-Füzesgyarmat rangadó. Az ESMTK-Eger találkozót az Eger jó formája teheti igazán érdekessé. A harmadik meccs amit megemlítenénk az a Balassagyarmat-DVSC II. derbi, ami egy igazi háromesélyes derbinek tűnik.

Íme a hétvégi program:

17. forduló 

Számunkra kétségtelen a legérdekesebb összecsapás a Sényő-Putnok viadal lesz, ami remélhetőleg számunkra kedvezően alakul. Jó volna szépen zárni az évet, a félszezont és egy szép kerek 22 ponttal vonulni a téli pihenőre.

HAJRÁ PUTNOK!!!

 

 

Válasz írása