Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

A PUTNOK IS KÉPES ARRA AMIRE A BARCELONA

A Bajnokok Ligája idei kiírásának elődöntőjében a Barcelona 3-0-ás előnyt szerzett a Liverpoollal szemben az odavágón. Aztán az angol csapat a visszavágón csodát tett és 4-0-ás győzelmével kivívta a döntőbe jutást.
Nos a Putnok FC is képes volt a Barcelona eredményét produkálni ráadásul mi nem 180, hanem 90 perc alatt. A 30. percben már 3-0-ra vezettünk a Sényő ellen, de a szabolcsiak az első félidőben szépítettek, a második játékrészben 29 (!) perc alatt négy gólt szerezve 5-3-ra vertek meg minket a Várady Béla Sportközpontban…

27

 

 


TÁVOLLÉVŐK

Sérülés miatt Mahalek Marcell és Takács Tamás, ötsárgás eltiltása miatt pedig Csicsvári Milán nem léphetett a mai mérkőzésen pályára.
DSC_0808Az ellenfelek a Várady Béla Sportközpontban, a háttérben a festői putnoki táj

A KEZDŐ TIZENEGY

Változás a múlt héthez képest, hogy Lajkó Csanád helyett Bene Attila kezdett, míg Csicsvári Milánt Csirszki Martin váltotta a kezdő tizenegyben. Természetesen a helycserék nem jelentettek automatikus posztcserét is, amit jól példáz, hogy Zimányi Ádám a szezonban rendhagyó módon belső védőt játszott.

Kezdő 27-1

Football-Field-Vector

 

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Nagyon jól indult a mérkőzés a mi szempontunkból, hisz a ragyogó napsütésben megrendezett találkozón úgy tündököltek a játékosaink, olyan jól kezdtek mint még ebben a szezonban soha. Itt nem elsősorban az eredmény, hanem a mutatott játékra gondolunk. Persze nem mellékes az sem, hogy ahogy Nyírbátorban most is nagyon korán vezetést szerzett a csapat. Az első szögletünk után ugyanis a hosszú oldalon Vajda Roland szedte össze a labdát és egymás után több cselt is bemutatva az ellenfél tizenhatosán belülre jutott, ha pedig ott járt, úgy kilőtte a jobb felsőt, hogy öröm volt nézni! (1-0)

A gólunk után még jobban felvillanyozódott a csapat, ami a játékunk további javulását eredményezte. Természetesen a Sényő is próbált higgadt maradni és támadni, de a védekezésünk is nagyon jól működött, a középpályán minden labdát megszereztünk, egy az egyben sem tudtak minket megverni. Mi bátran, a vendégek kicsit megilletődötten futballoztak. A 23. percben aztán egy újabb putnoki sarokrúgás után a labda a tizenhatos vonaláig gurult, a szemből érkező Marius pedig a láberdő között svájci pontossággal, laposan a jobb alsóba helyezett! (2-0)

DSC_0830Kár hogy nem lehetett lefújni a meccset Marius gólja után…

Óriási öröm volt a Váradyban, bár nem hangzott el a szurkolók részéről, de “játszott a csapat”. A folytatásban sem hagyott alább a lendületünk. A találkozó 30. percében Csirszki Martin zseniális labdával indította Tóth Szabolcsot a bal szélen, aki egy jó csel után az alapvonalig meg sem állt, majd kemény labdát küldött középre, ami még beleblokkoltak a szabolcsi védők, de érkezett Vajda Roland és a jobb alsóba durrantott! (3-0)

Álomszerű első félórának lehettek a jelenlévők szemtanúi, de a háromgólos előny ellenére a félidő utolsó tíz perce a Sényőről és Egyed Balázsról szólt. A vendégek kezdtek belejönni a meccs ritmusába és egyre nagyobb éle lett a támadójátékuknak. A 37. percben a kapusunknak kellett közbeavatkoznia, hogy ne változzon az eredmény, de a 43. percben is hatalmas bravúrt mutatott be ugyanezért. A 45. percben viszont már Ő is tehetetlennek bizonyult, amikor is a bal szélen vezetett sényői támadás végén a középre adott labdát játszi könnyedséggel helyezték a kapunk bal alsó sarkában. Az “elkövető” Kapacina Kevin volt. (3-1)

DSC_0835A sarokrúgások mindkét oldalon veszélyesnek bizonyultak

II. FÉLIDŐ

A játékrész elején cserélt a Sényő, a nevéből ítélve vélhetően thaiföldi felmenőkkel is rendelkező technikás játékost, Phrakonkham Ádámot Bernáth Martin váltotta.

Salgótarján óta tudjuk, hogy 0-2-nél sem szerencsés ha csatlakozó gólt rúg az ellenfél, de valahogy 0-3-nél sem jött be ez a szitu… Főleg annak tükrében amit akkor még nem tudtunk, de most már tudunk, hogy mi jön ezután…

Az első félidőben jól helyezkedtünk, jól járattuk a labdát, pontos passzokat adtunk, mindig megtaláltuk az üres embereket, jók voltak a bemozgások, lendülete, arculata volt a játékunknak a támadásainknak, hátul pedig masszívak, kemények, határozottak voltunk, jól léptünk közbe, rengetegszer előztük meg az ellenfél játékosait. A második félidei játékunk ennek a tökéletes inverze volt, magyarul az előző mondat tartalmának épp ellenkezőjét produkáltuk…

DSC_0841Illés Richárd fürkészi a társakat

Ezt pedig köszönte szépen a Sényő, akiknek nagyon beindult a szekere. Az 52. percben egy vendég szöglet utáni beadásból Kapacina Kevin csodás mozdulattal ollózott a kapunkra, néztünk mint a moziban, a lövés pedig a felső lécen csattant. Nem lett volna semmi, ha abból gól születik. Sokáig azonban nem kellett várni az újabb szabolcsi lehetőségre, amiből aztán gól is született. Az 55. percben a védelmünk mögé ívelték a labdát a kék mezesek, Kristófi Sándor jó ütemben lépett ki és hiába száguldott ki kapujából Egyed Balázs, a támadó megelőzte és az üres kapuba helyezett! (3-2)

A következő percek sem rólunk szóltak, egész egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni a felpörgött, egyre jobban játszó szabolcsiakkal, akik a 61. percben kiegyenlítettek. A harmadik góljukat egy sarokrúgás után Kapacina Kevin fejeséből szerezték… (3-3)

A kb. 20-25 fős sényői szurkolótábor ekkor már olyan eksztázisban volt, hogy alig lehetett őket visszatartani, hogy be ne szaladjanak a pályára. Koszta Péter cserélt, Lajkó Csanád lépett pályára Bene Attila helyén. A játékunkban nem történt lényeges változás, mint ahogy a mérkőzés alakulásában sem, ami egyenlő volt azzal, hogy újabb gólt lőtt a Sényő, mellyel meg is fordította az eredményt. Lényegében kispályás jelenet zajlott a putnoki gyepszőnyegen, egy kb. 20-25 méteres lapos passzt a védők mögé befutó Kapacina Valer vett át, majd egy higgadt csel után Egyed Balázs mellett a kapunkba helyezett. (3-4)

DSC_0864Marius versenyfutásban Lakatos Lászlóval

Csend honolt a Várady Béla Sportközpontban, pontosabban csak honolt volna ha a Sényő szurkolói nem tombolják be a légteret örömükben. Nekik volt okuk az örömre, nekünk ekkor már nem. Sajnos nem tudtunk kitörni abból a mederből, nem tudtunk visszakapaszkodni abból a szakadékból, amibe beleestünk. Úgy látszik nem vagyunk olyan jó sziklamászók, mint a szabolcsiak, pedig nálunk több hegy van, mint náluk… Erőlködtünk, akartunk, de sem Zimányi Ádám fejese, sem Marius lövése vagy Tóth Szabolcs próbálkozása nem jelentett veszélyt a sényői kapura. Pedig gondolatban eljátszottunk a gondolattal, hogy a 80. perc környékén egyenlítünk, 4-4, aztán még egy gól és 5-4, cseppet sok a kapott gól, de mégiscsak három pontot ér…

Jött a 84. perc és pukk, az álmaink szertefoszlottak. Lizák Bence gólja mindenféle szempontból összetört minket. A kék mezes gárda kontrázott, a jobb szélen az egész Keleti csoport egyik leggyorsabb játékosa (naná hogy az utolsó húsz percre cserélték őt be Barcsay Márk helyére) futott el, Nyisalovits Donátot egy az egyben megverte, majd nagyon okosan a rövidet vette célba, Egyed Balázs ellentétesen mozgott, így esélye sem volt a jobb alsó kapufa mellett 5 centivel elsuhanó labdát megfogni. (3-5)

A végén nálunk Pogonyi Dominik lépett pályára, Illés Richárd jött le, a vendégeknél pedig Fabu Márton pacsizott össze Lakatos Lászlóval az oldalvonalnál. A hajrá sem rólunk szólt, Hadházi Dávid és Kristófi Sándor berúghatta volna a hatodikat, de előbbi fölé ment, utóbbit pedig Egyed Balázs védte ki csodával határos módon… Ha már a csodánál tartunk, az eredmény nem változott, de így is csodaszámba menő győzelmet aratott a Sényő, egy sokáig emlékezetes találkozón.

DSC_0894Vajda Roland bombaformában, kétszer volt eredményes a Sényő ellen

ÖSSZEGZÉS

Nem szaporítanánk túl sokáig a szót, mire a nyolc gól krónikáját megírtuk, kb. meg is telt a cikkünk szöveges része. A lényeg a lényeg, hogy mostanában nekünk nem jó ha 2-3 góllal vezetünk, valamiért ez nekünk hátrányt jelent. Ha kapunk egy gólt, az lavinát indít el megmagyarázhatatlan módon. Ez van! A pontokat visszahozni nem lehet, a történteket meg nem történtté tenni nem lehet, van hátra három mérkőzésünk, abból kell kihozni a legtöbbet…

DSC_0948Így ünnepelt a Sényő és a lelkes szurkolóik a meccs után

FOTÓK

A fotókat Filep Dávid készítette, köszönet érte!


A 27. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
Mérkőzések 27-1

TABELLA

Három körrel a vége előtt is őrizzük a tabella 5. helyét, de pontszámban már beért minket a Sényő, akik velünk azonos 45 ponttal rendelkeznek, ám egy győzelemmel kevesebbet számlálnak. Egy ponttal van lemaradva a 7. Nyírbátor (44), hárommal a 8. Tiszaújváros (42) és öt ponttal a 9. Debrecen (40).
Az élmezőnyben történt, az élen nem történt változás. Továbbra is a Szolnok vezet, de a Pesterzsébeten elért döntetlen és a Jászberény győzelme azt jelenti, hogy a Szolnok mögött feljött a 2. helyre a Berény, a hátrányuk pedig mindössze 3 pont. A 3. helyre szorult az ESMTK, de ők is csak négyre vannak a listavezetőtől. A bajnoki cím sorsa még nyitott, hisz a Jászberény ugyanannyi győzelemmel rendelkezik mint a Szolnok és 10-el jobb a gólkülönbsége, így pontazonosságnál bizony a berényiek lehetnek előnyben.
A kiesőzóna is egyre érdekesebb. A Sajóbábony váratlan győzelmével reálisan életben tartotta bennmaradási esélyeit, de a Salgótarján, sőt matematikailag még az utolsó Cigánd is reménykedhet… A formáját elnézve bajba kerülhet a Tállya, akik a tavaszi fordulókban a megszerezhető 36 pontból 4-et szereztek.
Tabella 27JO

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

A bajnokság 28. fordulójában idegenben játszik a csapatunk, az úticél pedig Heves megye, azon belül Gyöngyös.

GYÖNGYÖSI AK – PUTNOK FC
Időpont: 2019. MÁJUS 19. VASÁRNAP 17:00
Helyszín: KÖMLEI KÁROLY SPORTTELEP

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Havanna Étterem – Juhász István
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
Zöldség-gyümölcs
TÁMOGATÓNK: MOLNÁR GYULA – ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS

szlogen

Válasz írása