Hírek

PUTNOKFC.HU

A Putnok FC csapatként funkcionál – Tamás Barnabás polgármester őszi értékelése

Az őszi idény végén honlapunk Tamás Barnabást, Putnok Város polgármesterét is megkereste, hogy értékelje a magunk mögött hagyott fél évet. Sportszerető polgármesterként Tamás Barnabás mindig is szívügyének tekintette a helyi futballt, így támogatásával mindig igyekszik a megfelelő körülményeket biztosítani. A város polgármestere elégedett az ősszel látottakkal és pozitív folytatásban bízik.

TB kep

Milyennek látta polgármester úr a csapat őszi teljesítményét?

Ahhoz képest, ahogy indultunk nagyon jónak értékelem a Putnok FC őszi szezonját. Ez a teljesítmény bizonyítja azt, hogy jó hozzáállással, jó szakmai stáb megteremtésével lehet jó eredményt elérni. Láthatjuk, hogy az együttesbe nincsenek sztárok igazolva, hanem csapatként funkcionál, ebből pedig azt is elmondhatjuk, hogy a szakmai vezetés is jól végezte a dolgát.

Reálisnak tartja a jelenlegi pozíciónkat a tabellán?

Amikor indultunk, először az volt a célkitűzés, hogy maradjunk bent. Később, amikor láttuk, hogy a csapat egységes és eléggé összekovácsolódik, akkor lett megfogalmazva, hogy jó lenne az első tízben lenni. Az őszi szezon után hetedikek, most egy előrehozott kör után nyolcadik pozícióban vagyunk, ez szerintem mindenképpen elfogadható és pozitívnak értékelhető.

Milyen volt a szakmai együttműködés az ősz folyamán az Önkormányzat és a csapat vezetői között?

Voltak súrlódások és talán lesznek is, de minden azért van, hogy minél inkább előre menjünk, úgyhogy ezek építő jellegűek voltak. Az elkövetkezendő időszakban is, a jó szerepléshez nekünk jól kell együttműködnünk László Jánossal a csapat főszponzorával, valamint együtt kell működni a szakmai vezetéssel és természetesen magukkal a sportolókkal is. Úgy gondolom ha ezt továbbra is szem előtt tartjuk, akkor a továbbiakban is sikeres lehet a Putnok FC. Nem gondolom, hogy jelenleg nekünk a dobogós helyekért kellene küzdenünk. Fontos cél az, hogy egy biztonságos középcsapattá váljon a város labdarúgó alakulata és hogy minél több fiatalt sikerüljön beépíteni a csapatba.

Összességében mi a véleménye a Keleti csoport idei őszi évadjáról?

Van néhány csapat akik kiemelkednek, van egy középréteg és vannak akiknek jelenleg nehezebben megy a harmadosztályú futball. Úgy gondolom, hogy egy húsz csapatos mezőnyben nagyon nehéz jó teljesítményt nyújtani, valamint probléma az, hogy az első és másodosztályú együttesek tartalék csapatai is az NBIII-ban játszanak és nem mindig ugyanazok a csapatok lépnek náluk pályára. Egy válogatott szünet esetén, vagy ha kevésbé megy az első csapatnál akkor visszajátszatnak ide játékosokat, ami messze befolyásolja a bajnokság állását, a végeredményt azért nem, mert a mezőnyből azért kiemelkedik a Kazincbarcika, a BKV Előre és a DEAC, ez a három csapat bárkit képes megverni.

Mik a tervek a téli pihenő idejére?

Most a játékosoknak jár egy kis pihenő, aztán januárban egy nagyon komoly felkészülés. Ezt a szintet legalább szeretnénk tartani, nem elvárás az, hogy a csapat az első háromban legyen, de a szakmai stáb most úgy gondolja, hogy a jelenleginél lehet feljebb lépni. A városvezetés részéről elégetettek leszünk, ha az első nyolc hely valamelyikét megcsípjük.

– A bélyegkép forrása: Tamás Barnabás – Putnok város polgármesterének facebook oldala –

Leave a Reply