Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

A LISTAVEZETŐK MUMUSA LETTÜNK, A JÁSZBERÉNYT IS ELKAPTUK

A múlt heti salgótarjáni vereség után nem mondhatjuk, hogy duzzadó önbizalommal vághattunk volna neki a listavezető Jászberény elleni mérkőzésnek. Főleg ha azt nézzük, hogy Huszák Géza csapata a legutóbbi 9 mérkőzését megnyerte. Az első félidőben egyértelműen jobb volt a vendég alakulat, akik ki más ha nem Farkas János révén a vezetést is megszerezték egy szép kontratámadás végén. A félidő végén Albert Ádám hatalmas kapufát lőtt, mi igazából csak helyzetecskékig jutottunk. A fordulás után aztán egyre jobban játszva megéreztük, hogy van még keresnivalónk. Vajda Roland büntetőből egyenlíthetett volna, de az még kimaradt, majd az 59. percben Nyisalovits Donát pazar átadásából Illés Richárd volt eredményes. A 79. percben a győztes találat is megszületett, Katona Bence Takács Tamás passzából vette be a berényi kaput beállítva a 2-1-es végeredményt.

DSC_0060

24FORDULÓ

 


TÁVOLLÉVŐK

Mindössze egyetlen játékos, Dan-Marius Constantinescu nem állt a mai napon Koszta Péter vezetőedző rendelkezésére. Marius piros lapot kapott a múlt heti Salgótarján elleni mérkőzésen és a Fegyelmi Bizottság 2 soron következő bajnokiról eltiltotta. Legközelebb két hét múlva, a Nyírbátor otthonában juthat szerephez a putnoki középpályás.
DSC_0280Kovács Bence korábbi Putnok játékos is kíváncsi volt a Putnok-Jászberény derbire

A KEZDŐ TIZENEGY

A múlt heti kezdőnkhöz képest annyi változott, hogy Czető Márk a kispadra került, Marius kereten kívülre, Csirszki Martin és Bene Attila pedig a kezdő tizenegybe.

Kezdő 24-1

Football-Field-Vector

 

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

A Jászberény gárdája az első percektől kezdve nagyon összeszedetten és jól futballozott, 10-15 perc elteltével jól kirajzolódott miért is vannak a tabella élmezőnyébe. A hazai pálya ellenére a vendégek voltak kezdeményezőbbek és idő kellett hozzá, hogy kicsit tartást szerezzünk magunknak. Nem kedvezett számunkra az sem, hogy Farkas János igazán elemében volt. Hiába azonban a nagyobb aktivitás a jászságiak részéről akik bátran tüzeltek távolról is, a 15. percben mi kerülhettünk volna előnybe. A jobb szélen futott el a nagy kedvvel játszó Katona Bence, levakarta magáról védőjét és tisztán lépdelhetett a tizenhatoson belülre. Illés Richárdhoz passzolt, aki lőtt, de egy védő belelépett a próbálkozásába.

A mérkőzés 22. percében megszületett az első gól, amit sajnos nem mi szereztünk. Egy putnoki szabadrúgást követően lekontrázott minket a Jászberény. A középpályán sem tudtunk szerelni így gond nélkül jutott el a tizenhatosunkig Albert Ádám, aki szépen középre passzolt, az érkező Farkas János pedig higgadtan a hálónkba továbbította a labdát. (0-1)

DSC_0140Egyed Balázst és társait mattolta a Jászberény

A folytatásban mi megtorpantunk, a Jászberény pedig szépen behúzódott a saját térfelére és nyilvánvalóan az ellentámadásokra próbálta összpontosítani az erejét. Természetesen a labdát birtokolva elsősorban a bal szélen igyekeztek a tizenhatosunk környékére lopakodni, de folyamatosan jól zártunk, jól védekeztünk, így nem maradt más lehetőség, mint egy-egy távoli próbálkozás. Svedyuk Alex és Sándor István is elmérte kicsit a lövését.

DSC_0101A fejpárbajoknál gondban voltunk a magas jászberényiek miatt

Putnoki részről Katona Bence kerülhetett volna lövő pozícióba ha az utolsó percben nem szereli őt Hevesi-Tóth Tamás a mérkőzés 34. percében. Nyolc perccel később könnyen megduplázhatta volna előnyét a Jászberény, ha egy bedobásuk után Albert Ádám nem a rövid kapufát lövi telibe… Ez volt a játékrész utolsó mozzanata, jöhetett a félidei pihenő.

DSC_0168Mahalek Marci rengeteget lépett fel az ellenfél térfelére a támadásokat segítendő

II. FÉLIDŐ

Mindig fontos, hogy milyen impulzusok érik egy csapatot a kezdő sípszó után. Nos ez rendben is volt, hisz a második félidő második percében jó szögből jutunk szabadrúgáshoz. Csicsvári Milán vállalkozott a lövésre, de az előtte tornyosuló védőfalról levágódott a labdája. Pár perccel később Farkas János jelezte Ő is a pályán van, egy újabb ellentámadás során befelé cselez, majd Nyisalovits Donát takarásából a rövidet vette célba, mellé ment, Egyed Balázsnak nem akadt dolga.

Óriási putnoki lehetőség maradt kihasználatlanul az 53. percben. Katona Bencét játszottuk meg jól középen, aki a berényi kaputól nyolc méterre már épp a lövésen morfondírozott, amikor csoda kategóriás módszerrel elvették tőle azt, amit a hálóba akart juttatni… Burleszk jelenet a javából. Igen ám, de a találkozó 55. percben olyan okosan sakkoztuk körbe a Jászberény tizenhatosát, hogy még Polgár Judit is megirigyelhette volna! A legszebb az egészben, hogy Vajda Roland a tizenhatoson belül kapta meg a labdát, de szabálytalankodtak vele, büntetőt ítélt a játékvezető. A sértett állt oda a tizenegyes elvégzéséhez, de sajnos rossz oldalt választott, csemege volt a védés Miski Zoltán számára.

DSC_0243Vajda Roland a büntetőjéhez készülődik…
DSC_0246…amit Miski Zoltán hárított

Szerencsére sokáig nem kellett szomorkodni, hisz az 59. percben Nyisalovits Donát csodálatos labdát ívelt előre a védők közül kilépő és nem éppen 200 centi fölötti magasságáról híres Illés Richárd felé, aki szép mozdulattal terelte maga elé a labdát, majd a kifutó kapus mellett a hálóba passzolt. Meglett az egyenlítés fél órával a vége előtt. (1-1)

DSC_0264A kulcsmozzanat előtti másodpercek, Nyisalovits Donát tekintete Illés Richárd mozgását pásztázza
DSC_0269És a gólöröm, Nyisalovits Donát ívelését Illés Richárd váltotta gólra

Gyakorlatilag új mérkőzés kezdődött az egyenlítésünk után és a legnagyobb örömünkre magunkra vállaltuk a győztes hős szerepét, amit nagyon jól el is játszottunk. Az első félidővel ellentétben egyértelműen az ellenfelünk fölé nőttünk, akiknek az ötlettára percről percre fogyatkozott. Többnyire a kontrajátékukban, a gyors támadóikban bíztak, de nem sok sikerrel. A putnoki védelem minden tagja nagyon odatette magát, Egyed Balázsnak kb. védeni valója sem volt.

DSC_0204Illés Richárd sokat melózott ma is és nagyon fontos góllal járult hozzá a mai sikerhez

Természetesen a csere fegyveréhez nyúlt a vendég oldal. Herczeg László a 61., Szőllősi Ferenc a 73. percben szállt játékba. A 70. perc környékén épp Herczeg László veszélyes középre adása miatt kellett aggódnunk, szerencsénk volt, hogy Illés Richárd elé pattant a labda, aki habozás nélkül előre vágta. Kicsivel később Zimányi Ádám közbeavatkozására is szükség volt egy jászberényi beadást követően. Farkas János semlegesítése sem volt egyszerű történet, de közös erővel rendre sikerült megakadályoznunk hogy újabb góllal vegye be a kapunkat.

Illés Richárdnak a 73. percben szavazott pihenőt a putnoki mester, Takács Tamás lépett pályára a helyén. A 79. percben éppen Takács Tomi volt az, aki egy putnoki kontratámadás végén a Bene Attilától kapott hosszú ívelést szépen átvett, majd azonnal Katona Bencének továbbította, aki ügyesen átfűzte magát védőjén, majd a kimozduló Miski Zoltán mellett a bal felsőbe lőtt!!! Fantasztikus megoldás, csoda szép gól, megfordítottuk az eredményt! (2-1)

DSC_0405A putnoki gladiátort ma nem lehetett megállítani az arénában, Ő szerezte a győztes gólt

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt még nagyobb erőket mozgósított a Jászberény, de ezúttal már nem a győzelem, hanem a pontszerzés volt a cél. A mi célunk pedig az volt, hogy az Ő céljukat megakadályozzuk és ez elég jól sikerült is. Ehhez az is kellett, hogy a piros mezesek önmagukhoz és az első félidőhöz képest alulteljesítsenek. A védelmünk keményen állta a sarat, remek helyezkedésekkel a legtöbb lecsorgó a miénk volt, amivel próbáltuk lekontrázni őket. Katona Bence lövésig is eljutott egy Csirszki Martintól kapott labdával, szöglet lett belőle.

DSC_0375Most ez komoly? Megszereztük a vezetést? – Vajda Roland öröme a második gólunk után

A végjátékban volt, hogy tűzijátékot rendeztek a tizenhatosunkon belül, de az egyenlítés nem sikerült nekik. A három perces hosszabbítás nagy részében is nálunk volt a játékszer, így enyhe lefolyású ideg összeroppanás nélkül szemlélhettük végig ahogy a Putnok FC a Szolnok legyőzése és az ESMTK elleni pontszerzés után újabb bajnokaspiránst fektetett két vállra. A lényeg a lényeg, Putnok-Jászberény: 2-1

DSC_0381Volt ok az ünneplésre, legyőztük az 1. helyezett Jászberényt

ÖSSZEGZÉS

Hmm. Mennyből a pokolba, pokolból a mennybe, folytatódik a putnoki hullámvasutazás. Eléggé kiszámíthatatlan mostanság és az egész tavasz folyamán, hogy az adott fordulóban mit rak le az asztalra a csapat. Van hogy bőségtálból falatozhatunk és van, hogy a zsíros kenyérrel kell beérnünk. Nos a fiúk a mai, húsvéti fordulóban gazdagon megterítették a képzeletbeli asztalt és a második félidei kiváló játékuknak köszönhetően egy újabb bajnokaspiráns skalpját akaszthatják a vitrinükbe.

Fantasztikus eredmény, hogy sikerült legyőzni azt a Jászberényt, akik 2018. november 11-e óta nem kaptak ki, hovatovább zsinórban 9 (!) bajnoki mérkőzést nyertek meg. Kiváló játékosok, abszolút bajnokesélyesek, sőt az 59. percig vezettek is, de sikerült egyenlíteni, majd fordítani. Szeretjük ha így játszik és így hajt a csapat, jár mindenkinek a gratuláció! Ez kőkemény férfimunka volt, le a kalappal!!

HAJRÁ PUTNOK!!!

DSC_0374Csereként állt be, gólpasszt adott Katona Bencének – mindent elárul Takács Tamás arckifejezése

FOTÓK

Köszönjük szépen a remek fotókat a Szabó tesóknak, Noéminek és Grétának!


A 24. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
Mérkőzések 24-1

TABELLA

Már sokadjára történik változás a Keleti csoport tabellájának élén és tavasszal rendre főszereplői vagyunk ennek. A Szolnok legyőzése és az ESMTK elleni pontszerzés után most a Jászberényt vertük meg, mellyel újfent a Szolnok került a tabella legfelső fokára.
A számunkra legfontosabb hír, hogy győzelmünkkel és a Füzesgyarmat vereségével egy pontra zárkóztunk a 4. helyhez, ahol jelenleg épp a Füzesgyarmat tartózkodik. A nyomunkban viszont 2 pontra ott van a Sajóbábonyt egy góllal legyűrő Nyírbátor, 3 pontra a Tállyát verő Sényő.
A DVTK II. az Eger elleni sikerével hatalmasat ugrott előre, nemhogy kiesőzónában nincs, de feljöttek a 10. helyre. A kiesők között jelenleg a Sajóbábony, a Salgótarján és a Cigánd áll.
Tabella24

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

A jövő vasárnap is a Várady Béla Sportközpontban játszhat a Putnok FC csapata. A bajnoki évad utolsó borsodi rangadóján, a Tiszaújváros gárdájával meccselnek Koszta Péter tanítványai. A kezdési időpont: 16:30.

PUTNOK FC – FC TISZAÚJVÁROS
Időpont: 2019. ÁPRILIS 28. VASÁRNAP 16:30
Helyszín: VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONT

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Havanna Étterem – Juhász István
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
pizza5
TÁMOGATÓNK: PIZZA-BÁR, Sáfrányné Héthy Erzsébet

szlogen

Válasz írása