Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

A HÉTVÉGI FELADVÁNY: HA KÉT MECCS HAT PONT, HÁROM MECCS HÁNY PONT?

Vasárnap délután idei utolsó idegenbeli mérkőzésén lesz érdekelt a Putnok FC csapata. Hosszú utazás, kemény ellenfél, nagy tét, de a mi játékosainkon ez sem foghat ki! Pozitív hozzáállás, extra motiváció és maximális koncentráció, ez lehet a siker receptje a Füzesgyarmat vendégeként.

HOVÁ VEZET AZ ÚT?
Az előző két meccsünk rendben volt, naná hisz legyőztük a Sényőt, majd kettős kötésben hazai pályán a Gyöngyöst is. Két meccs hat pont. Mindkét mérkőzésnek megvoltak a látványos és eredményes szakaszai, amikor lényegében eldöntöttük a három pont sorsát és voltak “szerényebb” időszakok is, de ezzel nem foglalkozunk csak olyan szinten hogy tanuljunk belőle. Igaz ránk a híres dalszöveg: “Csak a szépre emlékezem…”

A kérdés most már csak az, hogy mire fogunk emlékezni a vasárnapi bajnoki rangadó után? Merthogy rangadó lesz az biztos, az 5. helyezett fogadja a hatodikot. Két, jó játékerőt képviselő, jó formában lévő együttes csap össze, ahol nem kétséges egy villanás dönthet mindenről.

2018. NOVEMBER 04.
Az elmúlt hétvégén, a 13. fordulóban a Putnok FC a Várady Béla Sportközpontban aratott kétgólos győzelmet a Gyöngyös ellenében, míg a Füzesgyarmat nagy meglepetésre a sereghajtó Salgótarján vendégeként “vérzett” el minimális különbséggel (0-1). Utóbbi eredmény nem feltétlenül azért meglepő, mert a nógrádiakat lenéznénk, mi is megtapasztalhattuk, hogy a játéktudásban fellelhető különbséget kiválóan kompenzálják a sokszor sokkal többet érő lelkesedésükkel. A Füzesgyarmat vereségére inkább azért kaptuk fel a fejünket, mert az utóbbi fordulókban kiválóan teljesítettek, utoljára a 9. fordulóban az ESMTK otthonában szenvedtek vereséget. Ráadásul a kupamérkőzést is beleszámítva 405 percig “bírták” kapott gól nélkül. Ekkor jött a nógrádi túra és a betlizés egy nagyon korán született Tarlósi Patrik góllal.
A váratlan vereség nyilván nem tett jót a lelkiviláguknak, ugyanakkor nyilvánvalóan bizonyítani szeretnék a szurkolók és saját maguk számára is, egymeccses kisiklásról van csupán szó.
Ha valaki, akkor mi tehetünk a legtöbbet azért, hogy augusztus 25. után (Füzesgyarmat-Jászberény 1-2), újra pont nélkül maradjanak hazai pályán.

KÖZÖS MÚLT
Az előző idényben volt már módja tesztelni egymást a két félnek. Tavaly augusztusban Füzesgyarmaton 1-1-es döntetlent játszottunk velük, ráadásul úgy, hogy Katona Bence a 93. percben szerezte az egyenlítő gólunkat. Ezzel nyilvánvalóan lelomboztuk a lelkes hazaiakat, az utolsó pillanatokban eldobni két pontot senkinek nem esik jól…
A tavaszi visszavágó viszont még ennél is demoralizálóbb volt számukra. Még az első negyedórában megszerezték a vezetést a sáros múcsonyi pályán, de Katona Bence és Kemény Tamás góljaival még a félidőig fordítottunk. Mi uraltuk a játékot, ám a 87. percben Lukács Zsombor második góljával kiegyenlített a békési alakulat. Aztán jött a hosszabbítás és 100. (!) percben Czető Márk fejese utat talált a kapuba, amivel meg is nyertük a meccset 3-2-re.

PONTVADÁSZAT
A bajnoki tabellára pillantva láthatjuk, hogy a Füzesgyarmat és a Putnok is 23-23 ponttal rendelkezik, a vendéglátóink a jobb gólkülönbséggel (még) előttünk vannak. Jelzésértékű, hogy bár mi 5 góllal többet rúgtunk a békési gárdánál, ők 8-al (!) kevesebbet kaptak. A 13 forduló alatt kapott 10 gól, a 0,77-es átlag kiváló eredmény, melyben egyedül az ESMTK jobb náluk a Keleti csoportban. 
Ami viszont az utolsó négy forduló formáját és a megszerzett pontokat illeti a Putnok FC egészen kitűnő helyen áll, nézzék csak:

Tabella-Forma-1

A fenti tabella gyakorlatilag az utolsó négy forduló rangsorát mutatja. Jól látszik, hogy a vasárnapi ellenfelünk, a Füzesgyarmat sincs rossz passzban, a Szolnok eredménylistája szintén kitűnő. Érdekesség, hogy az Eger a legutóbbi négy meccsén csak egy gólt rúgott, de csak egyet kapott. A jelenlegi forma alapján bajban van viszont a Cigánd és a DVTK II., akik épp egymás ellen szakíthatják meg rossz sorozatukat a hétvégi fordulóban.

JÁTÉKVEZETÉS
42 nap múlva újra találkozhatunk Takács Ákos sporttárssal ugyanis a Putnok-Salgótarján (3-1) bajnoki után a vasárnapi, Füzesgyarmat elleni mérkőzésünket is Ő fogja vezetni. A segítői Kormányos II. Gábor és Kövér Tamás lesznek.

A Füzesgyarmat – Putnok bajnoki mérkőzésről szokásunkhoz híven élő online közvetítéssel jelentkeztünk!

Füzesgyarmat-Putnok2

A 14. forduló programjának legnagyobb rangadója a dobogósok csatája, az ESMTK (2.) fogadja a Jászberényt (3.). Izgalmasnak ígérkezik a szabolcsiak viadala, a Sényő-Nyírbátor összecsapás, a korábban említett kiesési rangadó, a DVTK II. – Cigánd találkozó és a Putnok FC vendégszereplése Füzesgyarmaton. Íme a forduló párosítása:

Mérkőzések 14-1

Válasz írása