Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

A HÉTVÉGÉN VÁLIK EL, HOGY KÉSZEN ÁLLUNK-E

Három nappal a bajnokság tavaszi nyitó fordulója előtt éppen ideje volt “elkapni” a Putnok FC vezetőedzőjét néhány szezon felvezető kérdés erejéig. Nyilván a szurkolóink, olvasóink is kíváncsiak arra, hogy Koszta Péter mit gondol az előttünk álló tavaszról, a keretben történt változásokról és a Szolnok elleni nyitányról. Mindezen kérdésekre választ kapnak, amennyiben elolvassák a mesterrel készített interjút.

Koszta Péter

Hosszú felkészülési időszakon vagyunk túl, számtalan edzőmérkőzéssel. Mik a tapasztalataid a játékunkat illetően, készen állunk a tavaszi rajtra?
KOSZTA PÉTER: Majd hétvégén elválik, hogy készen állunk-e. Én nem szeretem ezeket a hangzatos mondatokat, hogy ilyen jól sikerült, olyan jól sikerült. Mi csak hazai körülmények között tudtunk készülni, élőfű helyett műfüvön tudtunk edzeni, ami azért a bajnokság előtt már problémákat jelent. A hétvégén meglátjuk mi lesz, az utolsó két-három meccs tapasztatai alapján nagyon nem örülök, de a bajnoki az mindig más.

Te is gyakran hangoztatod, hogy az edzőmérkőzéseknél nem az eredmény az elsődleges, viszont ahogy Te is utaltál rá az utolsó három meccsünkben találni kivetnivalót. Csak az eredménnyel voltál elégedetlen vagy a mutatott játékkal is?
KOSZTA PÉTER: Mindennel sajnos, sok mindennel volt gond, de ezt megbeszéltük a csapattal. Azt gondolom, hogy ők is érzik, hogy jobb pozitív élményekkel neki kezdeni a bajnokságnak, de van egy másik, mentális része is, hogy így talán egy kicsit jobban tartanak a nyitó meccstől mivel nem a legjobban sikerültek az edzőmeccsek. Ez a hétvégén úgyis elválik. 

A nyár után télen is jelentősen átalakult a csapat kerete és az átalakulás alatt nem csak a távozók/érkezők számára gondolok, hanem arra is, hogy nagy koncepcióváltás is történt a klubnál. Milyen pozitívumai, negatívumai vannak a változásnak illetve mennyire vagy elégedett az új játékosokkal?
KOSZTA PÉTER: A pozitívuma az lehet, hogy hosszabb távon biztos lesznek olyan játékosok, akik az NB3-ban olyan teljesítményt nyújthatnak, hogy lehet rájuk számítani. Rövid távon a fő probléma az, hogy a fiataloknak nem volt még NB3-as felnőtt bajnoki meccsük. Látható volt a napokban a kupameccseken is hogy az NB3-as csapatok nagyon össze tudják magukat szedni akár egy komolyabb NB1-es csapat ellen is. Az NB3 nem ugyanaz, mint egy ifi bajnokság, ezért még van hova fejlődnie minden fiatalnak. Aki pedig úgy érkezett, hogy már játszott felnőtt bajnokságokban azokon jobban látszik is ez.
Az újak közül Vajda Roland megfelelően teljesített, a többieknek még azért vannak elmaradásaik ahhoz, hogy azt mondjam biztosan számíthatok rájuk a kezdőben.

Koszta interjú

Mit gondolsz a Keleti csoportban lezajlott téli játékosmozgásokról?
KOSZTA PÉTER: Azt látom, hogy a Cigánd nagyon komolyan erősített, szinte csak külföldi igazolásaik vannak. A Jászberény próbált még erősítgetni, de a többiek azért nagyjából maradtak az őszi keretüknél. Olyan nagyon nagy változások több helyen nem voltak, mármint drasztikus átalakulásokat nem láttam. Majd meglátjuk mit hoz bajnokság, nekünk olyan szempontból nincs félnivalónk, hogy a fő célunk az hogy a tabella első felében tartsuk magunkat. Épp azért is most léptük meg ezt a fiatalítást, mert nincs akkora tétje, mint egy bajnokság elején, amikor eredményt kell produkálni. Az elején így is voltak gondjaink, de az őszi szezon végére már sikerült összeállnunk, akkor jöttek az eredmények is.
Úgy érzem vannak hiányosságaink, nem a taktikát, hanem egyes játékosok teljesítményét illetően.

Azt szokták mondani, hogy minden kezdet nehéz, de nem arról álmodoztunk, hogy a listavezEtő otthonában kezdjük a tavaszi szezont. Mit gondolsz a hétvégi mérkőzésről?
KOSZTA PÉTER: Mindenkivel játszani kell, engem ezek nem nagyon szoktak érdekelni, egyszer úgyis össze kell találkoznunk. Az hogy most épp Szolnokra megyünk, nekik is első meccs, ők se tudják még hogy pontosan hogy sikerült a felkészülés, ezzel nem nagyon kell foglalkozni. Itt a fő probléma nálunk a játékosok fejében van, mert ha ennyit tudunk, mint amit az utolsó két-három meccsen mutattunk, baj van. Bízom abban, hogy az első bajnoki meccsre mindenki felpörög és akkor lesz keresnivalónk Szolnokon.


Az NB3-as csapatok, így a Putnok FC is 5 bajnoki mérkőzést fog játszani márciusban. A listavezető otthonában, Szolnokon kezdünk, majd a Diósgyőrt fogadjuk egy délelőtti meccs keretében. Ezt követően a fővárosba utazunk az ESMTK-hoz, aztán egy szép szombat délután vendégül látjuk a Cigándot, majd március utolsó napján irány Ibrány, ahol egy délelőtti derbit játszunk a Tállyával.

Naptár 2019. március

Válasz írása