Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

A HÉTVÉGÉN ELRAJTOL A HARMADOSZTÁLY IS

Villámgyorsan elszaladt az a nyári két hónap, amikor szünetel a harmadosztályú labdarúgó bajnokság. Az előttünk álló hétvégén ennek vége, az NBI és az NBII után az NBIII is indul. A 2018/19-es idény 2018. augusztus 4-én rajtol és 2019. június 2-án ér véget. A 30-ból 16 fordulót még az idén megrendeznek, az utolsót 2018. november 25-én. A tavaszi szezon március 2-án veszi kezdetét.

Nem meglepetés, hogy idén is a 16 csapatot számláló Keleti csoportba kapott besorolást a Putnok FC, ahol a Cigánd SE, a DEAC, a DVTK II., az Eger SE, az ESMTK, a Tiszaújváros, a Füzesgyarmat, a Gyöngyös, a Jászberény, a Nyírbátor, a Sajóbábony, a Salgótarján, a Sényő, a Szolnok és a Tállya együttesével kell megküzdenie a bajnoki pontokért.


A KERET

Az elmúlt bajnokság bronzérmese, azaz a Putnok FC kerete alaposan átalakult a nyár folyamán, nem is nagyon emlékszünk mikor esett át ilyen mértékű vérfrissítésen a csapat. 9 távozó és 10 érkező, érdemes végignézni ki honnan jött illetve hova került. Íme:

Érkezők

Távozók


AZ ELLENFÉL

A hétvégén a Debreceni Egyetem csapatához utazunk, ellenük kezdjük meg szereplésünket az új szezonban. Természetesen ők sem ültek a babérjaikon az átigazolási időszakban, hanem igyekeztek erősíteni keretüket. A deac.hu beszámolója és az nb3foci.hu információi szerint a következőképpen változott a hajdúságiak kerete:

ÉRKEZŐK: Rácz Tamás (Tarpa), Virág Aladár (Balmazújváros), Kiss László (Békéscsaba), Patócs Richárd (Jászberény), Lénárt Gergő (Mátészalka), Kónya Csaba (DVSC), Spitzmüller István

TÁVOZÓ: Nagy Dávid (Tiszaújváros)

Úgy látszik, hogy a debreceniek is az állandóság hívei, hisz a szakmai munkát ebben a szezonban is Sáfár László vezetőedző irányítja majd.

Sáfrány László


VISSZATEKINTŐ

Az előző bajnoki idényben értelemszerűen kétszer játszott egymással a két csapat. Ősszel 3-1-re nyertünk ellenük Debrecenben, a tavaszi visszavágón pedig szintén Putnok győzelem született 3-0-ás arányban. Előtte 2011. szeptember 21-én a Magyar Kupában randevúzott egymással a két fél, de akkor is a Putnok diadalmaskodott (3-0).


BAJNOKI FŐPRÓBA

Mindkét gárda a múlt szombaton játszotta utolsó felkészülési mérkőzését, a Debrecen a Nyírbátort fogadta, míg mi Tiszaújvárosban vendégszerepeltünk. Az eredmények felét ismerjük.

DEAC – Nyírbátor 3-3
FC Tiszaújváros – Putnok FC 3-0


Sokak szerint a Putnok FC kerete nemcsak jelentősen átalakult, de erősebb is lett. Az elvitathatatlan, hogy 5 játékost magasabb osztályból igazoltunk és a felkészülési mérkőzéseken is tetszetősen, jól futballoztunk, de ahogy mondani szokták a puding próbája az evés, holnap megláthatjuk, megkóstolhatjuk hogy milyen pudingot főzött Koszta Péter az elmúlt négy hét alatt, mire leszünk képesek Debrecenben.
A találkozót 17 órától a DEAC Sporttelepen játsszuk.DEAC-PUTNOK

DEAC-PUTNOK

Válasz írása