Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

A HETEDIK GYŐZELMÜNKKEL KÖZELEDÜNK AZ ÉLBOLYHOZ

20170916_105633TÁMOGATÓNK: BARKÁCSBOLT PUTNOK – NAGY ZOLTÁN
A múlt heti idegenbeli siker után hazai pályán is győzelemmel folytatta szereplését a Putnok FC. A mai ellenfelünk a bajnokság 13. helyén álló Gyöngyös volt. A három pont sorsát már az első játékrészben eldönthettük volna, nagyon jól játszottunk, végig mi irányítottunk és jó pár helyzetet sikerült is kialakítanunk. Ezek közül kettőt be is rúgtunk, így kétgólos előnyből várhattuk a folytatást. Sajnos a sényői mérkőzéshez hasonlóan most is gyengébb második félidőt produkáltunk, felhoztuk a Gyöngyöst és hiába maradt meg a dominanciánk, pontatlanul, sok hibával játszottunk. Helyzeteink ebben a játékrészben is adódtak, gól viszont már nem esett. Az utolsó percekben a Gyöngyös két nagy ziccert is kihagyott, na az lett volna a szép ha 0-2-ről kiegyenlítenek. A lényeg, hogy összességében jó teljesítménnyel jogosan tartottuk itthon a 3 bajnoki pontot.

Putnok-Gyöngyös2


TÁVOLLÉVŐK

Eltiltottunk nem volt a mai napon, az egyetlen hiányzó Mahalek Marcell volt, aki a múlt héten sérült meg egy edzésen. Rajta kívül mindenki bevethető volt. Nagy örömünkre Bodnár Dominik teljesen felépült, így két és fél hónap után újra helyet foglalhatott a kispadon!

A KEZDŐ TIZENEGY

Madarász János kisebb sérüléssel bajlódik, így Ő nem került a putnoki csapat mai kezdőjébe. Helyette Zimányi Ádám kapott lehetőséget Koszta Pétertől. A posztját viszont nem Ő, hanem Marius vette át. Íme a Sényőhöz képest egy poszton változó kezdő 11:

Kezdő 13-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Azzal a lendülettel ahogy Katona Bence útjára indította a labdát a kezdő sípszó elhangzásakor be is indult a putnoki gépezet. Jó ritmusban, a megnyíló területeket ügyesen kihasználva futballoztunk. Érezhető volt, hogy ki az úr a háznál és szurkolói szempontból is bizakodásra adott okot az elénk táruló játékkép. Látszott, hogy képesek leszünk megbontani a védelmüket még ha stabilnak is tűnt.

Az első két perc során három alkalommal jutottunk el a tizenhatosukig, sőt harmadjára Csirszki Martin meg is próbálkozott egy kapura lövéssel ami nem sokkal ment mellé. Tóth Szabolcs előbb fejjel, majd lábbal is célba vette a Gyöngyös kapuját eredmény nélkül. A 18. percben viszont az első putnoki szöglet után sikerült betalálnunk! A kis szöglet variáció után Csirszki Martin ívelt jól középre, amit Bene Attila csúsztatott át a hosszú oldalra. Katona Bence gyűjtötte be  a játékszert, majd egy visszacsel után a tizenhatos sarkáról ellőtte, többen is próbáltak beleérni, a védők tisztázni, nem sikerült. A kapus előtt is elment a labda egyenesen a bal oldali kapufáig, onnan pedig a hálóba. Nem mindennapi góllal megszereztük a vezetést. (1-0)

A góltól teljesen felvillanyozódtunk, a Duracell elemek minden játékosban elkezdtek működni ami további bizakodásra adott okot. Az ellenfelünk sem dőlt a késbe a bekapott góltól, bátrabban léptek fel a térfelünkre és a korai kezdés ellenére éberen kellett ténykednünk a tizenhatosunknál. A legkomolyabb veszélyt a villámgyors szélső Lizák Bence és a gyöngyösi gólvágó Laurinyecz Ákos jelentette. A védőink megoldották a rájuk bízott feladatot, közvetlen gólhelyzetekről így nem beszélhetünk.

_DSC0952

A 31. percben egy meseszép putnoki támadásnak lehettünk szemtanúi. A sényői formában futballozó, ezúttal is szűrőt játszó Csicsvári Milán jó helyzetfelismeréssel előzte meg emberét, elcsente tőle a labdát, majd repesztett előre mint egy nehéztüzérségi golyó. Jól továbbított a szélen felfutó Bene Attilának, aki bepasszolta a labdát Katona Bencéhez, kényszerítőben vissza is kapta tőle egy zseniális mozdulattal, így Attila teljesen tisztán vihette kapura, a kapus nem tudott hárítani, a felső kapufa viszont igen, ezt megúszta a vendég gárda. Két perc múlva Katona Bence kapott kiváló labdát Mariustól, de a lövés előtt becsúszva szerelni tudták a putnoki támadót.

A 35. percben Süttő Attila tesztelhette Daróczi Dávid, a Gyöngyös kapusának képességeit. A 20-22 méterről elvégzett, nagyon jól kivitelezett szabadrúgást kiszedte a bal felső ficakból a vendégek hálóőre, nagy védés volt. Négy perc múlva két putnoki védő hozhatta volna össze csapatunk második gólját, az egyik belső védőnk, Czető Márk lépett fel egészen a kezdőkörig majd hosszú indítással futtatta meg a szélen Tóth Szabolcsot, aki a sebességét kihasználva meg sem állt az ellenfél tizenhatosáig, sőt azon belül is jutott, a lövésre viszont már nem került sor, hátulról, szabályosan szerelték.

Két perccel a félidő vége előtt egy vendég sarokrúgás után Tóth Szabolcs vágta előre a labdát magasan az égbe, az egy szem zöld mezes védő, Molnár Erik a középkörben rosszul vette le, Bene Attila belepiszkált a labdába, majd jött Zimányi Ádám és teljesen tisztán vihette a vendégek kapujáig, nagyon önzetlenül lepasszolta Bene Attilának, aki az üres kapuba helyezett. Szemfülesség, harcosság, önzetlenség… (2-0)

Ennyi elég is volt a félidőre, jöhetett a szünet.

_DSC1012

II. FÉLIDŐ

Nem cseréltek a csapatunk a szünetben, mindenki kijött az öltözőből, pontosabban mi még egy kicsit ott maradtunk, hisz a játékrész első pár percében a megtáltosodó Gyöngyös egyre másra vezette a támadásokat. Különösen Laurinyecz Ákos volt aktív, néha annyira “ragaszkodott” a labdához, hogy feszítővel kellett tőle elválasztani. Egyértelműen az Ő semlegesítése volt a legnagyobb kihívás a védelmünk számára. A 47. percben egy remekbe szabott Nyisalovits Donát blokkolás kellett, hogy ne menjen kapunkra a lövése, kicsivel később pedig a labda bizonyult kicsit magasnak, így nem tudta kapura fejelni.

A mérkőzés ezen szakaszában hogy tudatosan vagy nem, azt mindenki fejtse meg, de átadtuk a gyeplőt a vendégeknek, mi pedig többször az ellentámadás fegyveréhez nyúlva szerettünk volna helyzetbe hozni magunkat. Katona Bence több ízben is jó labdákat kapott, több csatát is sikeresen vívott meg a védőivel, de annyival volt annyi.

_DSC1035

A 65. percig kellett várni amikor újra igazán nagy gólszerzési lehetőséget láthattunk a pályán, ekkor sikerült létszámfölénybe kerülnünk a tizenhatosuknál, Bene Attila passzolt a jobb szélről Katona Bencének, aki azonnal rá is durrantotta, Daróczi Dávid nagyot védett. A kipattanóra Tóth Szabolcs érkezett, de luftot rúgott. Egy perc múlva megismétlődött a jelenet, csak épp Katona Bence lövését blokkolták, Tóth Szabolcs ezúttal jól vette célba a kaput, de a labda egy védőn változtatott irányt és ment szögletre.

A 70. perc környékén előbb a Gyöngyös edzője Török János, majd Koszta Péter is változtatott együttesén. A vendégeknél Fekete Bence helyére Dávid Róbert állt be, nálunk Madarász Jánost hozta be a mester és Marius kapott pihenőt. Később Zimányi Ádámot Illés Richárd, Katona Bencét pedig Mezőssy Levente váltotta.

Ahogy a második félidő, a hajrá is a vendégeké volt. Az utolsó negyedórában egy Niedermüller Ákos távoli lövést láthattunk a kapunk fölé szállni, majd Dávid Róbert közelebbről sem tudott betalálni. A zöld mezesek legnagyobb ziccerét Laurinyecz Ákos hagyta ki a 86. percben, a szélről megkapott labdát tisztán vehette át az ötösön, de nagyon rosszul találta el, így mellé ment. Még a ráadásban is bevehették volna a kapunkat, Lizák Bence nem volt lesen, ahogy arra a mieink számítottak, egyedül mehetett a kapunkra, szerencsére nem lőtt hanem bepasszolta középre, Csicsvári Milán pedig az alapvonalon túlra bikázta.

_DSC1074

Ennyi a mai mérkőzés sztori, behúztuk a második hazai győzelmet, ez itt a lényeg kérem szépen!

2-0

ÖSSZEGZÉS

Elhangzott a múlt héten a Sényő legyőzése akkor ér a legtöbbet ha ma legyőzzük a Gyöngyös. Jelentjük megtörtént. Amolyan sényői módra, ott is az első félidőben nagyon pengék voltunk, a másodikban halványabbak. Ezt ma is megtapasztalhattuk, de a lényeg valóban a győzelem.
Abszolút dominálunk a mérkőzéseinken, ma is ezt láthattuk a fiúktól és ezt csak egy jó csapat tudja megtenni. El kellene már hinnünk végre hogy jó, nagyon jó csapatunk van, jók vagyunk! Minden ellenfél dicsér, elismerően beszél rólunk, tegyük ezt mi is magunkról és ismételgessük sokszor, hogy megjegyezzük, JÓ CSAPAT VAGYUNK!!! Néha már azt gondolhatjuk, hogy túl jók is és ennek köszönhető, hogy egy-egy játékos többet érez magában és egyedül szeretné megoldani a góllövés kínkeserves terhét. Jó volt látni a mai teljesítményt még ha a másodikban fejben kissé pályán kívül voltunk.

A győzelmünk elvitathatatlan, ahogy a múlt heti is, ennek tudatában forduljunk hát pozitív impulzusokkal az ősszel még hátralévő három mérkőzésünkhöz!!

SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!

Köszönjük Szabó Grétának a mérkőzésen készített fotókat!TABELLA
 
A Gyöngyös legyőzésével járó 3 pont helyezésjavulásban (egyelőre) nem mérhető csapatunknál, maradtunk a 6. helyen, viszont a 23 ponttal tovább erősítettük pozíciónkat a tabella első harmadában. Ami rajtunk kívül álló tény és mindenképpen pozitívum, hogy az előttünk lévő 5 csapatból hárman is botlottak a 13. fordulóban. Nagy meglepetés, hogy a Jászberény hazai pályán kapott ki a Nyírbátortól, így már ők sem veretlenek ideiglenes, gyöngyösi otthonukban. Talán még ettől is jobban felkapta a fejét mindenki arra, hogy az utolsó helyezett Salgótarján győzött a Füzesgyarmat ellen. Nem bírt a Tiszaújvárossal a Sényő, döntetlent játszott egymással a két gárda. Mindez azt jelenti, hogy a Sényőn 2 pontot, a Jászberényen és a Füzesgyarmaton pedig 3-3 pontot hoztunk.
Magabiztosan nyert a Szolnok Cigándon, az ESMTK pedig az Adyban verte a DVTK II.-t, így a forduló után ez a két csapat vezeti a pontvadászatot.
A Putnok FC a listavezető Szolnoktól 6 pontra, az ESMTK-től 4-re, a Jászberény, Sényő kettőstől 2 pontra van, míg az 5. Füzesgyarmatot (ahová jövő héten utazunk) pontszámban már beértük.
Az alsóházban a Salgótarján kettőt előzött, az utolsó két pozíciót jelenleg a Cigánd és a DVTK II. foglalja el.
Tabella 13. forduló
A 13. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
Mérkőzések 13-1

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

A 2018-as évben utoljára lépünk idegenben pályára a következő hétvégén. Nagy utazás vár a csapatra, hisz a Békés megyei Füzesgyarmat otthonában kell majd bizonyítanunk. A jövő vasárnap közel 220 kilométeres buszocskázás vár a fiúkra.

FÜZESGYARMATI SK – PUTNOK FC
Időpont: 2018. NOVEMBER 11.  VASÁRNAP 13:30
Helyszín: Lázár Gyula Városi Sporttelep

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda

 

szlogen

Válasz írása