Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

A GRATULÁCIÓ ÉS A 3 PONT IS A TISZAFÜREDNEK JÁR

Egy hazai védelmi megingást követően korán vezetéshez jutott a nagy akarattal és agresszivitással támadó-védekező Tiszafüred és hiába volt legalább négy 100%-os helyzetünk, azok kimaradtak, a végén pedig kontrákból eldöntötték a három pont sorsát a jászságiak. A becsületgólt a 95. percben büntetőből szereztük.

1-3

Putnok-Tiszafüred


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: MÚCSONY, SAJÓVÖLGYE SPORTCENTRUM

Nézőszám: 150 fő

Időjárás: Napos, 14 fok


AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

NÉGYEN TÁVOL
A Dávid Ferenc, Fábián Bence, Kemény Tamás, Zimányi Ádám kvartett sérülés miatt keretbe sem kerülhetett a mai mérkőzésen. Feri és Bence esetében kizárt az idei visszatérés, Tamásnál minimális esély van erre, míg Ádámnál bízzunk a legjobbakban.

EGY ELTILTOTT
Öt sárga lapja miatt Csicsvári Milán kénytelen volt kihagyni ezt a mai találkozót, de rajta kívül másnak nem volt ilyen problémája.

IMG_6585Balogh Alex ma is sok kilométert tett meg és nem lassan

A KEZDŐ TIZENEGY
A gyöngyösi kezdőhöz képest két poszton történt változás a csapatban. Csicsvári Milán eltiltása miatt eleve nem játszhatott, a helyén Zimányi Adrián kapott lehetőséget. Bodnár Dominikot pedig Szemere Balázs váltotta a jobb szélső védő pozícióban. A többi poszton nem eszközölt változást Koszta Péter.Kezdő 13-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

NEKÜNK ESTEK
A Tiszafüred játékosai borzasztó gyorsan a tettek mezejére léptek, agresszív letámadással, a putnoki védelem megzavarásával próbálkoztak az első másodpercektől kezdve, így nem csoda, hogy hamar Egyed Balázs közbeavatkozására volt szükség. Ez a játékstílus cseppet sem feküdt nekünk, időbe telt vele megbarátkozni. Arra viszont a leghorrorisztikusabb rémálmainkban sem gondoltunk, hogy a 6. percben átjátsszák a védelmünket és Pataki Viktor két védőnk között teljesen tisztán vihette a labdát a kapunkra. Egyed Balázs kimozdult, ám a Cigánd ellen is eredményes tiszafüredi támadó átemelte fölötte a labdát. Megszerezte a vezetést a Tiszafüred. (0-1)

A szegény embert az ág is húzza szindróma hamar lesújtott ránk, ugyanis Illés Richárd egy test-test elleni “ütközet” után derékfájdalmakra panaszkodott. Ápolták is, de nem tudta folytatni a játékot, így Madarász János vette át a bal oldali támadó pozícióját.
A következő tíz perc a nagy rohanásról szólt. Mi azon igyekeztünk, hogy minél előbb egyenlíteni tudjunk, a tiszafürediek pedig ragadozóként vadásztak a labdára és az újabb gólszerzési lehetőségre. A huszadik perc környékén lehetett igazán érezni, hogy nem legyőzhetetlen ez a jászsági csapat. Madarász János szánta rá magát egy távoli lövésre, a közönség értékelte is a hosszú sérüléséből felépülő játékos próbálkozását. Kicsivel később Csirszki Martin másolta csapattársát, de kaput ő sem talált. A 26. percben már kaput talált a labda, de a történet szépséghibája, hogy mindez a mi kapunk előterében játszódott le. A védelmünk asszisztálásával Kalóz Ádám került közvetlen gólhelyzetbe, de Egyed Balázs még időben utánanyúlt a játékszernek, így az nem haladhatott át a gólvonalon.

IMG_6577Egyed Balázs próbálta meggyógyítani Benedek Nándort

Az utolsó húsz percre világmegváltó eseményeket nem tartogattak a csapatok, bár a 35. percben Székely Dávid előtt hatalmas lehetőség adódott. A tiszafürediek a kézilabdához hasonlóan jobbról bal felé tolódva adogatták egymásnak a labdát, folyamatosan egy lépéssel előttünk jártak, majd a végén a bal szélen érkező csapattársuk ziccerbe is került, de szerencsénkre fölé rúgta. Közvetlenül a félidő vége előtt még szögleteket végezhettek el mindkét oldalon a csapatok, gól azonban nem született. Sárga lap ellenben igen, a partjelző hívta magához a játékvezetőt, aki a jelzés után a zsebébe nyúlt és Szemere Balázst büntette a lappal.

II. FÉLIDŐ

Csillag László, a Tiszafüred edzője is cserélt a félidőben, Papp Nándor érezte magát rosszul, ezért Pesti Zoltánt állította be a szünet után. Amíg a vendégek kispadja még a cserével volt elfoglalva hatalmas egyenlítési lehetőséget szalasztottunk el. Az ellenfél tizenhatosán belül sikeresen zavartuk össze a védelmet, a kapus már verve volt, de Katona Bence üres kapuba tartó lövése egy füredi lábban elakadt. Nagyon jó lett volna lélektanilag rögtön az elején betalálni, de sajnos nem jött össze. Jó jel volt viszont a folytatásra nézve, hogy ott van a tűz a fiúkban és határozottan be tudtuk őket szorítani. Nem véletlen, hogy folyamatosan biztatták egymást a vendégek játékosai a koncentrálásra. Ennek ellenére Szemere Balázs bal oldali beíveléséből a nem épp magasságáról híres Madarász János fejelhetett volna gólt közelről, ha Szalánczi Zoltán nem kap bele a fejesébe. Sajnos ez is kimaradt.

IMG_6574Itt még reménykedtünk, hogy meg is fordíthatjuk

A feszültség egyre növekedett a pályán és a kispadokon is, a percek, másodpercek pedig őrült tempóban teltek legalábbis putnoki szemszögből. Amellett, hogy mozgósítottuk minden energiánkat elől, a védekezésre is oda kellett figyelni, mert a tiszafürediek gyors támadói csak a kellő pillanatot várták, hogy lecsapjanak ránk. Az 55. percben egy putnoki bedobás után Nyisalovits Donát fejelhetett tisztán kapura, de legnagyobb szomorúságunkra nem talált kaput. Kettő perc elteltével ugyanezt állapíthattuk meg, amikor a Tiszafüred egyik támadója ziccerben elvétette a jobb alsót. Koszta Péter a támadójátékunkat erősítendő pályára küldte Kovács Bencét és lehozta Tóth Szabolcsot, egyúttal szerkezetet is váltottunk.

IMG_6582
Kovács Bence váltja Tóth Szabolcsot

A 65. percben kerültünk a legközelebb a gólszerzéshez, Madarász János a bal szélről célozta meg a füredi kaput, de a lövése a bal oldali kapufáról nem befelé, hanem kifelé pattant. Szerencsénk sem volt…. Az utolsó húsz percben tovább rohantunk az eredmény és az egyenlítés után, de sajnos ez inkább csak helyzetecskékben mutatkozott meg, igazán közel nem kerültünk a gólhoz. A napokban kétszeres apukává avanzsálódott Sápi József is színre lépett a 78. percben, aki a belső védő Zimányi Adriánt váltotta. No nem azért, hogy őt helyettesítse, sokkal inkább a támadásokban számított rá a putnoki mester. Hiába táboroztunk le az ellenfél térfelén, hiába nyerünk egy az egy elleni párharcokat és vezettünk lendületes támadásokat, egyszerűen nem tudtunk gólt szerezni. Bármennyire is pozitívan gondolkodtunk és reménykedtünk, az volt az érzésünk, hogy be vagyunk oltva a gól ellen, napestig játszhatnánk, nem tudjuk bevenni a tiszafüredi kaput. Kovács Bence a 85. percben kecsegtető helyzetből végezhetett el szabadrúgást, de a védősort találta telibe.

IMG_6603Ebből még nem lett gól

A 87. percben pedig minden eldőlt, a fellazuló védelmünket könnyedén passzolták ki a vendégek a tizenhatosunkon belül, igaz hogy lett volna alkalmunk a felszabadításra, de a kitartó vendégek végül Benedek Nándor révén másodszor is bevették a kapunkat. (0-2) Már épp lecserélték volna Székely Dávidot, amikor egy labdavesztésünk után távolról kapura lőtt és a labdája utat is talált magának Egyed Balázs és a bal kapufa mellett a kapunkba. (0-3) Már mindenki elkönyvelhette magában a vereséget, amikor egy kezezés történt a tiszafüredi tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Kovács Bence ezt értékesítette is a 95. percben, megszerezve a Putnok becsületgólját. A vége így is Putnok-Tiszafüred 1-3.

IMG_6548Most már tudjuk mitől eredményes a Tiszafüred

ÖSSZEGZÉS
Zsinórban harmadszor is vereséget szenvedett a csapat és másodszor a hazai pályánknak számító Múcsonyban. Nagyon fájó ez, a vérbeli putnoki szurkolók szívének különösen. Az ESMTK elleni meccshez hasonlóan ma is megvoltak a lehetőségeink különösen a második félidőben akár arra is, hogy több góllal nyerjünk, de nem éltünk ezekkel. Szerencsénk sem volt ez kétségtelen, de valahogy az utolsó pillanatokban, a kulcsmomentumoknál egyszerűen nem tudtunk 100%-osan odafigyelni.
Nagyon jó érzés a mérkőzések végén, hogy az ellenfelek szakmai vezetői elismerően “megveregetik” a vállunkat, hogy a Putnok egy nagyon jó csapat, a csoport egyik legjobb játékosállományával rendelkeznek, biztos, hogy Putnokról nem sokan fognak elvinni pontokat a jövőben és még sorolhatnánk. Ezeket tényleg jó hallani és valamilyen szinten tudjuk is, hogy így van, de…. És aztán jön még egy és még egy csapat, akiket a játék képe alapján képesek lennénk legyőzni és nem tesszük meg…. A hiányérzet pedig csak nő. Persze tudjuk, hogy a labda gömbölyű és hogy nincs két egyforma meccs, de akkor is fáj az újabb vereség.
Várjuk a következő hetet, a következő ellenfelet és bízunk a legjobbakban. Megyünk, mennünk kell tovább, még van három meccs 2017-ből, nyerjük meg ezeket és akkor nem keserű szájízzel zárjuk a félszezont.
HAJRÁ PUTNOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IMG_6591Icsó Zsolt ma nem jutott szerephez

A TABELLA
Nem csak három pontot, hanem két helyezést is veszítettünk a mai vereségünkkel. A Nyírbátor és a minket legyőző, immáron ötmeccses győzelmi sorozatban lévő Tiszafüred is megelőzött minket igaz csak jobb gólkülönbséggel. Az MTK II. holnap játszik, de ha nyernek a Debrecen ellenében, akkor ők is elénk kerülnek két ponttal. Ami a mai nap többi meccsét illeti, eldöntetlen maradt a nagy rangadó, a Monor-ESMTK összecsapás, melynek a Cigándon magabiztos győzelmet arató Salgótarján örült a legjobban, hiszen így a Pesterzsébetet megelőzve felléptek a 2. helyre és hoztak két pontot a hazai pályán először pontokat hullajtó Monoron is.


A 13. FORDULÓ SZOMBATI EREDMÉNYEI

Mérkőzések 13-1

14. FORDULÓ
A bajnoki tabella 2. helyezettjéhez, Salgótarjánba utazik a csapat a klasszikus értelemben vett utolsó előtti őszi fordulóban. Szép, de nem lehetetlen küldetés.

SALGÓTARJÁN – PUTNOK FC
Időpont: 2017. november 11. szombat 13:30
Helyszín: SALGÓTARJÁN, Szojka Ferenc Stadion

TÁMOGATÓINK

A szurkolók mellett számos helyi vállalkozás szponzorálja csapatunkat, amiért nagy-nagy köszönettel tartozunk! Íme az egyre hosszabb támogatói névsor…. 

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Magyar András egyéni vállalkozó
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
 • Ráki Dezsőné

KÖSZÖNJÜK!!!

15036380_835808299889603_3125858323487783709_nA Krisz-Kraksz Papírbolt évek óta támogatja a Putnok FC-t

szlogen

Válasz írása