Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

50 ÉV UTÁN TISZAÚJVÁROSI GYŐZELEM PUTNOKON

Nem vagyunk elégedetlenek a tegnapi mérkőzést követően, hiányérzetünk azonban mégis van, ez a pontszerzés, vagyis inkább annak hiányának tekintetében nyilvánul meg. Hiába volt minden igyekezetünk, nem tudtunk pontot menteni a Tiszaújváros csapata ellen, így 50 év után a megyei rivális győzni tudott Putnokon.

 

25forduló


TÁVOLLÉVŐK

Nem léphetett pályára a héten a Putnok FC csapatkapitánya, Zimányi Ádám, aki sárga lapos eltiltását töltötte a héten valamint hiányzott még a keretből Dan-Marius Constantinescu, aki a héten még szintén eltiltását töltötte, azonban a következő fordulóban, a Nyírbátor elleni találkozón már mindkét játékos Koszta Péter rendelkezésére áll majd.

 

A KEZDŐ TIZENEGY

A múlt heti kezdőnkhöz képest egy személycsere történt, az eltiltott Zimányi Ádám helyére Timkó István került, aki Putnok színekben először volt kezdő egy bajnoki találkozón. Újfent a keretbe került és a kispadra leülhetett a Sajóvölgye Focisuli két labdarúgója: Jobbik Mátyás és Lovasi Dávid, ők Lajkó Csanáddal és Pogonyi Dominikkel kiegészülve négyen képviselték utánpótlás csapatukat. Takács Tamás sajnos megsérült és a szezonban vélhetően már nem játszhat… Mielőbbi felépülést kívánunk neki! 

Kezdő 25-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Nehéz talajon kezdték meg a csapatok a mérkőzést, hiszen az esőzés miatt a Várady Béla Sportközpont gyepszőnyege nagyban nehezítette a játékot. Ám erre semmit sem foghatunk, hiszen mindkét gárda ugyanazon a pályán játszotta a meccset. A Tiszaújváros nyerni jött Putnokra, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy már a mérkőzés első perceiben a Putnok kapuja felé vették az irányt, így már a második percben elvégezhették a meccs első szögletrúgását és itt kezdődött  a “baj”. Az ominózus sarokrúgást  kezezés miatt egy büntető követte a harmadik percben, melyet Nagy Dávid váltott gólra. Az első találatot pedig a 11. percben követte a második, Pap Zsolt lőtt a hosszúba, mellyel 0:2 a Tiszaújvárosnak.

1

A csúszós talaj nem könnyítette meg a dolgunkat, de gólhelyzet egyik csapat előtt sem alakult ki. Az első félidő második harmadában, hiába próbálkoztak a csapatok. A nagy igyekezetnek köszönhetően gólt nem, de komolyabb sérülést szereztünk, Mahalek Marcell combsérülés miatt a 23. percben kénytelen volt elhagyni a pályát. Koszta Péter első cseréje tehát egész hamar és kényszeredetten történt meg, Mahalek helyére Czető Márk érkezett. 

2

Az első félidő utolsó perceiben mi szerettünk volna felzárkózni, a Tiszaújváros pedig növelni kívánta volna góljai számát. A vendégkapu előtt egy putnoki szöglet utáni kavarodás következtében Vajda Roland került földre, büntetőt kaptunk, azonban Katona Bence nagy gólja helyett csak egy hatalmas kapufát láthattunk.

Egyed Balázs gólt ígért a mérkőzés előtt és ígéretét be is tartotta. A 41. percben kapott második büntetőnkhöz kérdés nélkül rohant az ellenfél kapuja elé és szépen be is rúgta a tizenegyest. 1-2! Az első félidő végén nem hosszabbított a játékvezető, így a 45 perc elteltével mindkét csapat vonulhatott az öltözőbe.

 4


II. FÉLIDŐ

A második játékrészt jobban kezdtük, mint a Tiszaújváros, szerettünk volna gyorsan egyenlíteni és mint csapat tökéletesen működtünk is. Szabálytalanság itt sem volt kevesebb, mint az első félidőben, de gól nem esett bármennyire is szerettünk volna egyenlíteni.

7

Helyzeteket illetően egyértelműen jobbak voltunk, Tóth Szabolcs, Illés Richárd, Katona Bence, Nyisalovits Donát és Vajda Roland is próbálkoztak kapura lövéssel, sajnos sikertelenül. A második játékrész eseménytelenebbül telt, mint a mérkőzés első fele, azonban 5 perc hosszabbítást ítélt meg a játékvezető, ezt inkább ne tette volna, ugyanis a mérkőzés 94. percében Csirszki Martinnak piros lappal kellett elhagynia a pályát.

 5

 
 

ÖSSZEGZÉS

Úgy látszik a tavaszi szezonban idén is felültünk a hullámvasútra, a jó kezdést követően egy rövid hullámvölgy után a nyertes és vesztes meccseink váltakoznak. Ebben egy a jó, mégpedig, hogy a hétvégén újabb mérkőzés következik majd. Reméljük a vasárnapi Nyírbátor elleni fordulóban mi utazhatunk majd haza három ponttal.


FOTÓK

A mérkőzésről ismét Szabó Noémi készítette a képeket.


A 25. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
Ritka eset fordult elő az NB3 Keleti csoportjának 25. fordulójában, hisz az összes hazai pályán szereplő együttes vereséget szenvedett, ráadásul a 8 mérkőzésből 5-ön 1-2-es vendégsiker született…
 Mérkőzések 25-1

TABELLA

A forduló legnagyobb rangadóját a Szolnok nyerte, akik a nagy megyei rivális Jászberényt fektették vállra és miután a harmadik bajnokaspiráns ESMTK nagy meglepetésre hazai környezetben kikapott az Egertől, a Szolnok előnye 4 pontra hízott az üldözőivel szemben.
Közvetlenül előttünk megerősítette 4. helyét a Füzesgyarmat a Cigánd legyőzésével és sajnos a Nyírbátor is beelőzött minket köszönhetően a Salgótarjánból elhozott pontokkal. A Putnok FC a mai vereségével a 6. helyre csúszott és csak több győzelmével előzi meg a 7. Sényőt.
Mögöttünk már csak 4 pontra van a Tiszaújváros és 6-ra a Diósgyőrben nyerő Debrecen.
A három kiesőhelyen álló egyaránt kikapott (Sajóbábony, Salgótarján, Cigánd). Mivel a Gyöngyös nyert Tállyán ezért a kiesőzónások a 13. helytől is távolodtak 4, 6 ill. 7 pontra…
Tabella25

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

Két hazai mérkőzés után már teljesen elszoktunk tőle milyen is idegenben játszani… Nos a jövő hétvégén az idei szezon egyik leghosszabb kirándulása vár a fiúkra, hisz Nyírbátorba utaznak.

NYÍRBÁTORI FC – PUTNOK FC
Időpont: 2019. MÁJUS 05. VASÁRNAP 17:00
Helyszín: NYÍRBÁTORI SPORTTELEP

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Havanna Étterem – Juhász István
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
Havanna Étterem
TÁMOGATÓNK: HAVANNA ÉTTEREM PUTNOK, Juhász István

szlogen

Válasz írása