Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

18 HÓNAP UTÁN ÚJRA PUTNOK GYŐZELEM PUTNOKON

Végig fölényben játszva teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a Debrecen fölött. Bár a kontratámadásaik hordoztak némi veszélyt, de alapvetően csak az volt kérdés mikor találunk be. Pechükre egy öngóllal jutottunk vezetéshez, majd Gál Szabolcs szép fejessel növelte előnyünket. A végjátékban Katona Bence tette fel az i-re a pontot!

3-0

Putnok-DEAC


KÖRÜLMÉNYEK

Helyszín: VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONT, PUTNOK

Nézőszám: 300 fő

Időjárás: Napos, meleg, 24 fok


AZ ÖLTÖZŐBŐL JELENTJÜK

SÉRÜLTEK-ELTILTÁSOK
Ezt is megéltük, sem sérülés, sem eltiltás miatt nem volt hiányzója csapatunknak. Mindenki egészséges, hadra fogható, bombasztikus formában a keretből.

A KEZDŐ TIZENEGY
A Putnok FC továbbra is “olaszos” védelmi felállással folytatja szereplését, azaz Egyed Balázs előtt, a Czető Márk, Gál Szabolcs, Szemere Balázs belső védő hármas ténykedett. A középpályára visszakerült az eltiltását letudó Csirszki Martin, rajta kívül Zimányi Ádám, Tóth Szabolcs, Kemény Tamás, Madarász János és Balogh Alex kapott lehetőséget. Az ékpozícióban pedig Katona Bence játszott. Összességében Bodnár Dominik nem volt ott a kezdőben, Csirszki Martin viszont igen, ennyi a változás a múlt héthez képest.

Kezdő 25-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Az első percektől kezdve nagy bizonyítási vággyal, lelkesen, határozottan, sokat futva futballozott a Putnok és nehéz eldönteni, hogy a debreceniek visszafogottságát a megilletődöttség vagy az általunk rájuk helyezett nyomás okozta. Mivel a két csapat eltérő  felállásban játszott, nagyon szembetűnő volt, hogy a széleken hatalmas területek nyíltak meg előttünk illetve a középpályát teljes mértékig mi uraltuk. A fölényünk ellenére sokáig nem sikerült sem nagy helyzetet, sem gólt szerezni, a DEAC játékosai legalább olyan hősiesen védték kapujukat, mint annak idején Dobó István katonái az egri várat.
Az első komoly lehetőségünk a 10. percre datálható, amikor is Balogh Alex jól kivitelezett szabadrúgását Szemere Balázs csúsztatta a kapu mellé. Négy perc elteltével Tóth Szabolcs miután megnyerte a labdáért vívott harcot, indította Kemény Tamást, aki az alapvonal előtt még beérte a labdát, majd tökéletesen adott vissza a középen érkező Katona Bencéhez, ő pedig ezúttal nem vadászpuskával, hanem lábbal lőtt, de Csúri Bencének csemege volt.

IMG_7935-min
Az első debreceni szögletnél izgulhattunk kicsit, de aztán Madarász János nagyszerű beadásából fejelhettünk volna gólt, ehelyett jött egy szöglet, majd Csirszki Martin lövése, amit a védők blokkoltak.
Nem adtuk fel, továbbra is ostromoltuk az ellenfél kapuját, akik szinte minden erejüket a védekezésre kellett, hogy összpontosítsák. A félidő derekán Madarász János jól vette észre a védők mögé befutó Kemény Tamás, ívelése mértani pontosságú volt, de a jobb oldali támadónk picit hosszan vette át, így meg tudták előzni.
Kettő perc múlva a bal bekkünk, Czető Márk került rivaldafénybe, miután jó 30 méterre az ellenfél kapujától, szabadrúgásból akkora lövést eresztett meg, hogy az még kondenzcsíkot is húzott maga után és úgy telibe találta a felső kapufát, hogy az talán még most is rezeg.
Az utolsó negyedórában a saját kapunk előtt csak egy-egy szabadrúgás vagy szöglet után volt izgulni valónk, ezekben a szituációkban a nagyon magas Ibrahima Sidibét nem volt könnyű semlegesíteni. A mieink sem voltak restek, Csirszki Martin kétszer is célba vette Csúri Bence kapuját, Balogh Alex pontrúgásból találta el a blokkot és a jó formában játszó Madarász János kiváló tekeréséből Czető Márk fejelhetett kapura.
A legnagyobb kihasználatlan helyzet az utolsó percre maradt. Miután jól körbejárattuk a labdát az ellenfél tizenhatosának környékén, Balogh Alex tette ki szélre Madarász Janinak, aki néhány csel után Tóth Szabolcshoz passzolt, Szabi a tizenhatoson belülről rányeste, a DEAC portása kapaszkodott, szinte megnyúlt, de hárított. A szögletből semmi nem lett, így 0-0-val mehettünk a félidei pihenőre.

IMG_7930

II. FÉLIDŐ

Koszta Péter a félidőben cserélt, Balogh Alexet lehozta és Zimányi Adriánt állította pályára, na nem úgy, mint ahogy egy műholdat szoktak. Az első néhány percben olybá tűnt, mintha kicsit hagynánk az ellenfelet, hogy próbálkozzon, mert sokáig csak messziről nézhettük a meccslabdát.
Kis túlzással a 47. percben sem volt ez másként, a debreceniek játszották a főszerepet. Szinte a félidei első támadásunk során Csirszki Martin ívelte fel Szemere Balázsra a labdát, aki nagyon egyedül volt a két debreceni védőjével szemben, de mégis megpróbált fejelni, megszerezni a játékszert, Mócsán Erik viszont megelőzte és olyan szerencsétlenül avatkozott közbe, hogy a lábáról a kimozduló kapus feje fölött a saját kapujába juttatta azt. Öngóllal szereztünk vezetést! (1-0)
A fiatalember nem fogja egyhamar kiverni a fejéből csapatunk nevét, nagyon nem jövünk be neki, hisz az őszi meccsen kiállították ellenünk, ma pedig öngólt vétett.
Zimányi Adrián jól szállt be a játékba, bár az 54. percben az Ibrahima Sidibe elleni megmozdulásáért ippon helyett, szabadrúgást ítélt a játékvezető. A DEAC pontrúgásból sok minden nem lett, lett viszont Czető Márk feltámadásából, aki miután végigcikázott a vendégek térfelén, Katona Bencéhez továbbított, közbeléptek a védők, szöglet. Sidibe fejese után újabb putnoki szöglet következett. Madarász János mesterien tekerte, csavarta a kapu elé a labdát, Gál Szabolcs pedig jó ütemben érkezett és mintaszerűen fejelt a jobb felsőbe! Örömtől mámoros hazai drukkerek, kék mezes gólöröm, bosszankodás a vendég kispadnál. (2-0)

IMG_7957
Na ettől már végképp megnyugodhattunk, de jött a védősorból a nem titkos üzenet: “Ugyanúgy figyeljetek! Gyerünk!” És milyen igaz volt ez! A társak pedig hallgattak is a biztató szóra, Csirszki Martin kicsivel tévesztette el a kaput, de egy újabb “Madi” szöglet után Gál Szabolcstól Katona Bencéhez került a labda, fejelt, Csúri Bence lábbal védett.
A 64. perctől eljött a cserék időszaka és megszületett az első két sárga is, Katona Tamás és Mócsán Erik kapta.
Kicsit fogyott azért a levegő mindkét oldalon, a már-már nyárias meleg kicsit szokatlan is volt, de azért töretlenül támad(gat)tunk tovább. A DEAC is próbált rajtunk fogást találni és bizony oda is kellett figyelni, egy hiba és a csatlakozógól új reményeket ébreszthetett volna bennük.
Szerencsére nem így történt. Zimányi Adrián szabadrúgása sunyi volt, de nem ért célba. A 78. percben előbb Katona Bence éles középre passzából szerezhetett volna gólt Kemény Tamás, majd egy rafkós távoli kapura emeléssel próbálkozott eredménytelenül a 17-es mezszám tulajdonosa. Koszta Péter is frissített, épp Kemény Tamást váltotta Illés Richárd, majd a gólt nem szerző, de a nagyon jól és hasznosan játszó Madarász János kapott pihenőt, akinek a helyére Sápi József érkezett.
Az utolsó tíz percben volt egy kis rövidzárlat, mert két olyan támadást is vezetett a DEAC, melyek bármelyikéből gól születhetett volna. Köszönjük meg, hogy elhibázták.
A végjátékban ismét mi örülhettünk, az egész meccsen nagyon jól futballozó, a pálya minden szegletét bejáró és a támadójátékot önmagához képest sokkal jobban felvállaló, támogató Tóth Szabolcs olyan szépen kanyarított az ellenfél kapuja elé, hogy Katona Bencének lépnie sem kellett, csak fejelni, gólt fejelni!!! (3-0)
Az utolsó percben még egy sárga lap Vékei Nándornak, majd jött a hármas sípszó, itt a vége, fuss el vége! Újra Putnok FC győzelem Putnokon, a Várady Béla Sportközpontban!
 

IMG_7977

ÖSSZEGZÉS
A mai 3-0-ás győzelem azt jelenti, hogy a Putnok FC 2016. november 5-e (Putnok-KBSC 2-1) után újra nyerni tudott a Várady Béla Sportközpontban!!!
A mérkőzést végig a kezünkben tartottuk és nem érdemtelenül nyertünk, jobbak voltunk mai riválisunknál. Természetesen ők is tették a dolgukat becsülettel, de hiába játszott a Loki korábbi kiválósága, Ibrahima Sidibe vagy Luis Ramos, de említhetnénk Nagy Zoltán nevét is, nem tudtak hozzátenni csapatuk játékához, mert nem hagytuk nekik!

Büszkék lehetünk erre a mai sikerre, megmutatták a fiúk, amit Kemény Tamás az esélylesőben is megfogalmazott, nem véletlenül vagyunk a tabella 3. helyén. A mai teljesítmény méltó volt a helyezésünkhöz!
Nem mehetünk el szó nélkül Tóth Szabolcs és Czető Márk mai teljesítménye mellett, előbbi szinte az egész pályát végigzarándokolta és ha fehér mezessel találkozott, elszedte tőle a labdát. Márk kiválóan helyezkedett a védekezésben és a támadásokra is maradt ideje. A tállyai árnyaltabb teljesítménye után a mai napon az igazi Madarász Jánost láthattuk a pályán, sokat melózott, jó megoldásokat választott és gólpasszt is adott. Negyedikként pedig Katona Bencét emelnénk ki, akin érezhető volt, hogy nagyon akart gólt rúgni, de végül kilencven perc alatt sem tudott………………………………………………….de fejelni igen!!! És ezzel a találattal pillanatnyilag vezeti is az NBIII Keleti csoportjának góllövőlistáját!!!
A csapat többi tagja is elismerést érdemel, tényleg mindenki hozzátette a magáét és ma tényleg úgy működött a csapat, mint egy jól működő szerkezet. Ezúttal minden fogaskerék a helyén volt, mindenki pont annyit tett hozzá a győzelemhez, amennyi tőle elvárható volt!
Szép volt Fiúk!!! Hajrá Putnok!!!!

A TABELLA
Szépen nézünk ki a tabellán is, jól mutat az a 3-as szám a Putnok neve előtt és a DEAC legyőzésével közelebb is kerültünk ahhoz, hogy ezt a formás kis számjegyet a szezon végén is a magunkénak tudhassuk. A 11. putnoki győzelem és az ESMTK cigándi döntetlenje ugyanakkor azt is jelenti, a jövő vasárnap akár háromra zsugoríthatjuk a köztünk lévő különbséget…
Csak érdekességképpen gondolkodjunk elméleti síkon, a Putnok FC már nem eshet ki a bajnokságból matematikailag sem, hisz mind a Balassagyarmattal, mind a Tiszafüreddel szemben behozhatatlan előnyünk van.
A kieséssel leginkább fenyegetett csapatok helyzete nem lett könnyebb, a Balassagyarmat és a Tiszafüred iksz igazából csak az ellenfeleknek jó, a Tállya nyírbátori veresége nem könnyíti meg Horváth Benjáminék helyzetét és a DEAC is pont nélkül maradt.


A 25. FORDULÓ SZOMBATI EREDMÉNYEI

 Mérkőzések 25-1

A KÖVETKEZŐ
… leküzdésre váró akadály az ESMTK együttese lesz, akikkel szemben van miért visszavágnunk. Amióta újra egy csoportba kerültünk háromszor találkoztunk és mindháromszor kikaptunk. Ideje ezen változtatni, mondjuk jövő vasárnap…

PUTNOK FC – ESMTK
Időpont: 2018. május 06. vasárnap 17:00
Helyszín: ESMTK Labdarúgó Stadion, Budapest

TÁMOGATÓINK

A 2017/18-as a bajnoki szezonban a következő helyi vállalkozók döntöttek úgy, hogy támogatják a Putnok FC csapatát, köszönjük nekik!!!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Magyar András egyéni vállalkozó
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Kerék Élelmiszer Bolt – Kerekes István
 • Ráki Dezsőné
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
17632204_1858470781081779_1266844783652294151_oHami Shop

 

szlogen

Válasz írása