Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

100. PERC: ZIMÁNYI ÁDÁM ÉS KATONA BENCE ÉRTÉKELTE A VASÁRNAPI NYITÓ MECCSET

Az új szezon elindulásával újra élesztettük kicsit homályba kerülő rovatunkat a 100. percet, ahol a korábbi szokásunknak megfelelően a hétvégi mérkőzéseket követően interjút készítünk a pályára lépő ellenfelek egy-egy játékosával, mely során értékelik a lejátszott bajnoki meccseket.

A Balassagyarmat – Putnok 0-0-val záruló bajnoki után két korábbi csapattárs, két jó barát, de két vasárnapi ellenfél válaszolt a kérdéseinkre. Zimányi Ádám és Katona Bence formálta szavakba véleményét a nyitó mérkőzés kapcsán.

100. perc

 

Gól nélküli döntetlent hozott csapatunk szezonbeli első mérkőzése, a Balassagyarmat elleni nyitó meccsünk. Hogyan értékelnéd a találkozót?
ZIMÁNYI ÁDÁM: Ha azt nézzük hogy mi stabil középmezőnybe tartozó csapat szeretnénk lenni, míg a Gyarmat bajnokságot akar nyerni, akkor azt gondolom hogy már meccs előtt is elfogadtuk volna az egy pontot. De nyilván meccs közben azért megjött az étvágy és ha szerencsénk van akár nyerhettünk is volna. Viszont be kell látni, hogy többet birtokolta a labdát a hazai csapat és több helyzetet is alakított ki mint mi. Az egy pontra viszont rászolgáltunk úgy érzem.
A felkészülési mérkőzéseken nyújtott gyengébb teljesítmény miatt voltak negatív hangok a csapattal kapcsolatban, de a Balassagyarmat otthonában szerzett egy ponttal választ adtatok a kétkedőknek. Miben volt más ma a csapat játéka az edzőmeccsekhez képest?
ZIMÁNYI ÁDÁM: Ha őszinték akarunk lenni akkor azok alapján mi is negatívan álltunk saját magunkhoz. Az viszont így utólag jót tett, hogy a vezetőség részéről is korrekt beszélgetés volt a csapat felé illetve mi is beszélgettünk nem is egyszer mert éreztük, hogy van min változtatni és itt nem taktikai dolgokról volt szó. Az egészhez viszont hozzátartozik, hogy egy bajnoki meccs teljesen más és a csapat jól vizsgázott. Ezt a mentalitást, hozzáállást és egymásért való küzdeni akarást kell tovább vinni, átmenteni minden meccsre. Úgyhogy a válasz a kérdésedre az legfőképp ez!
IMG_0360
Csapatkapitányként egyértelműen nagyobb a felelősség rajtad, főleg úgy, hogy rengeteg fiatal van a keretben illetve nyilván szeretnél/szeretnétek megfelelni az új edző, a volt csapattársad elvárásainak. Hogyan próbálsz és tudsz mindennek megfelelni és véleményed szerint mire lehet képes ez az átalakult, sokat fiatalodó csapat?
ZIMÁNYI ÁDÁM: Személy szerint én is elmondtam a véleményem mikor külön beszélgetés volt, plusz egy alkalommal külön is a csapatnak, hogy mit várok és mi az ami mellett nem megyek el szó nélkül. Természetesen ezek a dolgok is a csapat érdekei amiből mindenki profitálhat. A fiataloknak külön elmondtam a véleményem, hogy mit miért teszek vagy mondok. Úgy gondolom hogy ezt mindenki jól fogadta (legalább is remélem) és helyen kezelte, kezeli. Amiben tudom őket segítem, de ez nálam nem kor függő. Akit tudok segítek! Ezért vagyunk csapat, illetve vagyok a kapitánya. Az új edzőnek is próbálok megfelelni és segíteni amiben csak tudok és amire megkér. Nyilván ennek egyrészről ez a rendje, másrészről talán neki is könnyebb így a munkája, ha mint rangidős szó nélkül követem az utasításait akkor a társaknak is kötelességük. De még egyszer mondom ez a normális, erről nem is kell beszélni! Ezekkel a dolgokkal próbálok a társakat illetve az edzőt is segíteni.
Hogy mire lesz képes a csapat egyenlőre meg nehéz megmondani, ehhez még korán van. Ha lemegy 6-8 forduló akkor biztosat tudnék mondani. Viszont az sem elképzelhetetlen, hogy akár meglepetés csapat is lehetünk, de ehhez az a mentalitás kell amit hétvégén is mutatott a csapat. Ha ezek az alap dolgok megvannak, akkor várakozáson felül fogunk teljesíteni. Korai még bármit is biztosra mondani, viszont bízom benne hogy lendületet adott mindenkinek a hétvégi bajnoki és sokáig kitudjuk ezt a teljesítményt tolni.
Az edzőmeccseken belső védőt játszottál, a mai napon visszakerültél a középpályára. Hol szeretsz jobban játszani és miért?
ZIMÁNYI ÁDÁM: Jobban szeretek közepén játszani, hisz már több éve ott számítanak vagy számítottak rám, de így hogy már egy pár tétmeccsen is voltam belső védő már attól sem vagyok megijedve és ha később ott kell segítenem a csapatot, akkor ott játszom. Lényegében mindegy, csak játsszak. 😀
Mit gondolsz a Balassagyarmat csapatáról? Milyen volt jó barátod, az előző szezonban még nálunk játszó Katona Bencével ellenfélként „összecsapni”?
ZIMÁNYI ÁDÁM: Egy jó játékerőt képviselő csapat akin látszik hogy játsszák a focit és építkeznek. Ezt mutatja a kialakított helyzetek száma, a szögletek száma vagy akár a szélről belőtt labdák száma. Ha a helyzet kihasználásukon tudnak javítani akkor végig versenyben lesznek a feljutásért, viszont ha nem akkor a négyben sem lesznek véleményem szerint.
Bencétől azt kaptuk amit vártunk! Nehéz ellene játszani, mert jól fedezi a labdát, jól tartja és bármikor képes akar magának is gólhelyzetet teremteni. Próbáltuk őt folyamatosan kettőzni pontosan ezek miatt, így nem volt könnyű dolga. Furcsa volt őt más mezben látni, biztos vagyok benne hogy sikeres szezonja lesz és eléri a kitűzött céljait! Kívánom neki, hogy legyen így😊! Aztán ha sikerült majd meglátogatom!😁

1. forduló 100. perc szöszi


0-0-s eredményt hozott a hétvégi Balassagyarmat-Putnok bajnoki nyitó mérkőzés. Hogyan értékelnéd a találkozót?
KATONA BENCE: Úgy gondolom, hogy ha az első félidőben sikerül a helyzeteink közül egyet gólra váltani, akkor megnyerhettük volna a meccset, de aztán a Putnoknak is voltak lehetőségeik a gyors kontrákból. Egy góllal bármelyik csapat megnyerhette volna a meccset.
Nagyon nyerni akartatok hazai pályán, de végül ez nem sikerült. Mennyire voltatok csalódottak ha egyáltalán azok voltatok a meccs után?
KATONA BENCE: Csalódottak voltunk, mert hazai pályán mindenképpen győzelemmel szerettük volna kezdeni a bajnokságot, sajnos ez nem sikerült.

IMG_0354

Milyen érzés volt a korábbi csapatod, a jól ismert csapattársak ellen játszani?
KATONA BENCE: Furcsa volt azért olyanok ellen játszani, akikkel az elmúlt pár évben egy csapatban játszottunk, de ilyen a foci.
Nagyon jól ment Neked a játék, többször is helyzetbe kerültél és el is dönthetted volna a meccset. Te mennyire voltál magaddal elégedett és jelenthetett-e hátrányt, hogy a putnoki védők azért elég jól ismernek?
KATONA BENCE: Nem tudom, hogy számít-e hogy jól ismertek engem. Magammal akkor lennék elégedett, ha sikerült volna gólt szereznem.
Mit gondolsz az átalakult Putnokról a vasárnapi mérkőzés alapján?
KATONA BENCE: Szinte a fél csapat kicserélődött Putnokon és ezzel fiatalodtak is. Úgy gondolom, hogy ha összeszoknak a fiúk, akkor legalább a középmezőnyben lesz a helyük. Ehhez sok sikert kívánok nekik!!!

 

100. perc

 

Válasz írása