Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

100. PERC: AZ ELSŐ GÓLJÁT SZERZŐ PATAKI ROLAND ÉS AZ ÓRIÁSI BEDOBÁSAIRÓL HÍRES BARTHA BALÁZS

A 100. perc rovatban a hétvégi mérkőzéseket követően interjút készítünk a pályára lépő ellenfelek egy-egy játékosával, akik elmondják véleményüket, játékos szempontból értékelik az adott meccset.

FőképBartha Balázs középen nyugtatja a Gohér Gergővel vitázó Pataki Rolit

A Putnok FC 3-0-ás győzelmét hozó Gyöngyös elleni bajnoki derbi után végre újra alkalmunk nyílt a játékosok szemszögéből is megnézni a meccs történéseit. A vendégek oldaláról az óriásdobásairól híres Bartha Balázs, putnoki részről pedig a szezonbeli első gólját szerző Pataki Roland válaszolt a kérdéseinkre. Mindkettőjüknek köszönjük szépen, hogy a rendelkezésünkre álltak!


Bartha Balázs

Előzetesen arra lehetett számítani – hiszen nagyon jó formában vagytok – hogy egy nagyon szoros mérkőzés lesz a mai. A találkozó nagy részében ez igaz is volt, a második putnoki gól után billent igazán a mérleg mi felénk. Te hogy láttad a pályán belülről ezt a mai találkozót?
BARTHA BALÁZS: Egy kiélezett küzdelem volt igazából. Az eredmény nem tükrözi a játékot, mert ez a 3-0, aki látta a meccset az nem jött volna le. Nagyon kiélezett volt, mindenki beleadott mindent. A Putnok élesebb volt a kapu előtt mint mi.

Nagyon korán vezetést szerzett a Putnok, ezt követően viszont nagy labdabirtoklási fölényben játszottatok, Ti irányítottátok a meccset. Ebből mit lehetett volna jobban kihozni, hogy eredményesek is legyetek?
BARTHA BALÁZS: A kapott gól kicsit felrázta a csapatot, aztán próbáltuk átvenni az irányítást, de ezt az eredmény nem nagyon mutatta ki, mert a kapu előtt viszont nem hoztunk jó döntéseket. Voltak szabadrúgásaink, szögleteink, ahol igazából minden szabadrúgást kifejeltek a hazaiak, nem jöttünk ki jól ezekből sem. Ebben lehetett volna javítani, hogy a kapu előtt jobban odafigyelünk.

DSC_0454Bartha Balázs (jobbra) küzd a putnoki csapatkapitánnyal

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első. Ugyanúgy Ti birtokoltátok többet a labdát, aztán a második bekapott gól után ott úgy tűnt, mintha egy kicsit összeroppantatok volna. Igaz, hogy hajtottatok, de onnantól kezdve a Putnoknak nagyon sok helyzete volt kontrákból. Mi változott meg a második hazai gól után?
BARTHA BALÁZS: Ott igazából már mindent feltettünk egy lapra. Támadtunk, kevesebben voltunk hátul, átadtuk nekik a területet a mi térfelünkön. Könnyebben tudtak ezáltal kontrázni és elég gyors szélsőik meg támadóik voltak, akik ezt meg tudták oldani. Igazából ez volt benne.

Az elmúlt 4 meccsből hármat megnyertetek. Azokhoz a győztes meccsekhez képest miben volt más a mai játékotok illetve mi hiányzott belőle összességében?
BARTHA BALÁZS: Annyi, hogy a kapu előtt nem bírtuk berugdosni a helyzeteket. Az eddigi 4 meccsen legalább ilyen 70%-kal berugdostuk a helyzeteinket. Ennyi volt a különbség.


Pataki Roland
Lényegében minden úgy történt ezen a mai meccsen, ahogy elképzeltük, korán vezetéshez jutott a csapat, azt követően stabilan védekezett, majd a második félidőben szerzett gólokkal eldöntötte a három pont sorsát. Hogyan értékelnéd a mérkőzést a kispadról nézve illetve aztán a pályán belülről?
PATAKI ROLAND: Úgy gondolom jobban nem is kezdhettük volna a mérkőzést mint egy korai góllal, jót tett a csapatnak hiszen a meccs további részében kicsit nagyobb önbizalommal lehetett játszani. A Gyöngyös próbált a védelem mögé beívelt labdákra építkezni, de ahogy az eredmény is mutatja a védelem biztos lábakon állt így nulla góllal lehoztuk a mai mérkőzést ami mindenképpen pozitívum és önbizalmat adhat !
 
Nagyon-nagyon szeretted volna megszerezni az első putnoki gólodat és a mai napon ez sikerült is. A 82. percben megítélt büntetőt biztosan értékesítetted. Milyen érzések játszódtak le benned a tizenegyes rúgás előtt és után?
PATAKI ROLAND: Először is Ferike harcolta ki gyönyörűen a 11-est és önzetlenül át is adta nekem. Amikor a bíró sípolt éreztem ezt nekem kell rúgni. Nem volt bennem semmi “izgulás” mikor ott álltam a kapussal szemben, hiszen nagyon sokat gyakoroltam az elmúlt időben és hála Istennek eljött az én időm és átszakadt az a bizonyos gát.
DSC_0469“Készülőben” Pataki Roland első putnoki gólja
A büntetőből szerzett gólod előtt is volt egy nagy ziccered amikor egy zseniális csel után egyedül vihetted a labdát a gyöngyösi kapusra. Sajnos a végén utol értek, nem gondoltál arra hogy korábban kapura lőj?
PATAKI ROLAND: Igen, az lett volna a jó megoldás, szokták mondani mindig azt csináld ami először a fejedben van…. Sajnos én nem ezt tettem és toltam még egyet a labdán … talán pár perccel hamarabb is megszerezhettem volna az első majd a második gólomat is a tizenegyes előtt, majd volt egy fejesem is… Úgyhogy ilyen téren van bennem hiányérzet nem is kicsi…
 
Az eset után nem sokkal egy másik kontra végén Sramkó Ronáld nagyon önzetlenül hozott ziccerbe, de valahogy mellé ment a lövés. Mi történt akkor?
PATAKI ROLAND: Igen érkeztem a kapu elé, talán kicsit túlfutottam a labdán mire jött a passz, így nem tudtam már kiforgatni a belsőmet.
DSC_0449Akár mesterhármasig is juthatott volna Pataki Roland
Az utóbbi időben jobbára a kispadról szállsz játékba, ám mindig lendületet, energiát, pluszt viszel a pályára, még ha ez eddig gólokban nem is mutatkozott meg. Hogy csinálod? Hogy éled meg, hogy nem vagy ott a kezdőben?
PATAKI ROLAND: Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem zavar, főleg amilyen mentalitású és habitusú vagyok. Amelyik labdarúgót nem zavarja az nem szereti a labdarúgást. Győztes típusnak mondanám magam nem szeretek veszteni !!! Amikor pályára lépek próbálok mindent megtenni, hogy a csapat segítségére legyek és pluszt tegyek hozza a játékhoz, mert a csapat eredményessége a legfontosabb!
DSC_0475Visszafogott ünneplés a csapattársakkal
100. perc

 

 

Válasz írása