Hírek

PUTNOKFC.HU

100. PERC: ASZTALOS GÁBOR NAGY ÁLMA VÁLT VALÓRA

A Putnok FC szerdán nem jutott ugyan tovább a MOL Magyar Kupában, miután 3-2-re kikapott a Tiszafüredi VSE vendégeként, ám abban mindenkivel egyetérthetünk ez aligha a kapusunkon múlt. Asztalos Gábor, aki életében először védett tétmérkőzésen egy NBIII-as szintű csapatban sokak meglepetésre kiváló teljesítménnyel rukkolt elő. Gátjait levetve, szebbnél szebb, fontosabbnál fontosabb védésekkel tartotta meccsben csapatát és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a továbbjutás egészen a végjátékig nyitott legyen. A labdarúgásért élő-haló, a Putnok FC mezét oly büszkén viselő felvidéki magyar játékost a szerdai meccs után kérdeztük meg a találkozó történéseiről.


Asztalos Gábor

Szerdán a Tiszafüred otthonában léptünk pályára a MOL Magyar Kupa főtáblájának mérkőzésén, melyen végül 3-2-es vereséget szenvedtünk és kiestünk a sorozatból. A pályán belülről Te hogy láttad, hogyan értékelnéd a mérkőzést?

ASZTALOS GÁBOR: Nagyon sajnálom és bánt hogy kiestünk és hogy nem sikerült a továbbjutás, de mindent megtettünk a továbbjutás érdekében. Nem volt velünk a szerencse, szerintem eléggé jól játszottunk ilyen felforgatott kezdővel is!!!
 
Életedben először szerepeltél NBIII-as szintű felnőtt csapatban. Mit jelent, jelentett számodra mindez?
ASZTALOS GÁBOR: 2020. október 7. Életem egyik legszebb és legemlékezetesebb napja volt, erre mindig örömmel fogok visszaemlékezni, hogy magamra ölthettem a Putnok FC mezét és az ország-világ előtt képviselhettem a csapatomat!
 
Megkaptad a bizalmat Fehér Balázstól és Te éltél is vele, bravúros védésekkel tartottad meccsben a csapatot. Minek volt köszönhető ez a kiváló teljesítmény?
ASZTALOS GÁBOR: Elsősorban szeretném megköszönni a bizalmat és a lehetőséget az edzőmnek, Fehér Balázsnak. Igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni, hogy megháláljam a bizalmát, nagyon koncentráltam, hogy jól sikerüljön a bemutatkozásom és nagyon készültem mint mindig. A vasárnapi, jászberényi mérkőzés után szólt nekem, hogy szerdán a kupa mérkőzésen én fogok védeni. A jó teljesítményem köszönhető nagyon jó barátomnak és kollégámnak, Pápai Krisztiánnak, aki első perctől támogatott és segített és mindenben mellettem volt. Szeretném még megköszönni kapusedzőmnek, Tóth Andrásnak aki szintén mindenben mellettem volt, segített és felkészített.
DSC_0117Keményffy Mátéval a mai edzés után
Melyik védésedre vagy a legbüszkébb?
ASZTALOS GÁBOR: Az első bravúros védésemre vagyok a legbüszkébb és az utolsóra, amikor sakk-matt volt a helyzet, de valahogy sikerült mentenem lábbal a gólvonalról. Még ezzel az utolsó védésemmel is próbáltam meccsben tartani a csapatomat és én még bíztam akkor is, hogy sikerül döntetlenre menteni a mérkőzést és hosszabbításban pedig továbbjutni.
 
A három kapott gólról nem tehettél. Miben hibázott a védelem azoknál az eseteknél?
ASZTALOS GÁBOR: Az első gól sajnos az egy megpattanó lövés volt szabadrúgás után. Valamelyik játékosunk sajnos szerencsétlenül ért labdába és védhetetlenül a kapuba került a labda. A másik két gól pedig szögletből született ahol elvoltak osztva az emberek hogy ki hol álljon és kit fogjon.
 
Egy végtelenül szorgalmas, lelkes, csupaszív játékos vagy, akinek a szíve egyik csücskében a Fradi, a másikban a Putnok FC van. Mit jelent számodra a labdarúgás és az, hogy második éve itt játszol?
ASZTALOS GÁBOR:

Talán már az anyukám hasában lehetett tudni, hogy focista leszek mert egy éjjel több mint 200 rúgást végeztem el amit mai napig Anya és Apa mond nekem.😁 A labdarúgás iránti szeretetemet Apukámnak köszönhetem, mert ő is focizott. Kiskoromban mérkőzésekre jártam vele és így szerettem bele a labdarúgásba, ami már a mai napig életem része és a mindenem. A pályafutásomat középpályásként kezdtem el, már akkor szerettem focizni és apukámnak egy nagyon jó barátja állított be a kapuba, mert nem volt kapusa és ilyenkor jön a grund szabály, hogy a legmagasabb és legkövérebbet állítjuk a kapuba.😃😃 Volt olyan amikor kevesen voltunk és csatárként kellett játszanom és sikerült gólt rúgnom nem is egyszer.😁
Nagyon szépen köszönöm, hogy a Putnok FC csapatához tartozom. A szívem a Putnok FC-ért dobog, de marad azért hely a Ferencvárosnak is! 😁😁 Szeretném kiemelni, hogy sok helyen nincs ilyen jó és profi körülmény, mint Putnokon. Mindig örömmel lépek be az öltözőbe, ahol tisztaság és rend van, amit Boros Zolikának köszönhetünk, aki sokat tesz a csapatért. Nagyon szépen köszönöm az interjút!!! Hajrá Putnok mindent bele!!!💙💙💙

DSC_0647

100. perc

 

Válasz írása